Gran angular

Tech Spirit Barcelona es celebrarà del 23 al 27 de febrer enlloc del 4YFN

La ràpida i coordinada resposta dels actors privats i públics de Barcelona fan possible la trobada d’emprenedors cancel·lada per la GSMA

“És una iniciativa que sorgeix de baix a dalt, en el mateix moment en que la GSMA va cancel·lar el Mobile World Congress, el 4YFN i el YoMo. L’ecosistema va començar a reaccionar i ara tenim un moviment obert i transversal”. Així ha definit Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City i portaveu de les noves jornades Tech Spirit Barcelona, el corrent de solidaritat de l’ecosistema emprenedor de Barcelona. “Ha estat l’efecte Notre Dame”, va reblar.

Les jornades Tech Spirit Barcelona se celebraran del 23 al 27 de febrer, en diferents espais de la ciutat, i estaran dedicades a l’emprenedoria, un espai que havia deixat orfe la cancel·lació del congrés de telefonia mòbil.

La iniciativa, organitzada per Barcelona Tech City, el govern català, el de la ciutat de Barcelona i el d’Espanya, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i la Cambra de Comerç de Barcelona, agruparà al voltant de 50 activitats, uns 60 ponents , trobades de networking i a més de 100 representants de fons d’inversió nacionals i internacionals que ja tenien previst visitar la ciutat en aquestes dates.

Tech Spirit Barcelona es planteja com un esdeveniment one shot, que se celebrarà només enguany i, en paraules de Vicente, “no busca substituir altres esdeveniments”. Hi haurà un programa central d’activitats que es desenvoluparan en l’edifici de la Casa Llotja de Mar, mentre altres propostes tindran lloc en els espais del Pier01 i Pier03. El tret de sortida el donarà la Tech Spirit Lunch, el diumenge 23. La trobada gastronòmica, organitzada per la Mobile World Capital Barcelona, reunirà a la Boqueria a 300 representants de l’ecosistema digital.

Tret de sortida.

A l’espai All in One de Caixabank, dilluns vinent, es donarà la benvinguda a les autoritats, i dimarts i dimecres concentraran el gruix d’activitats. Tant l’ajuntament de Barcelona com la Mobile World Capital Barcelona mantindran les activitats que tenien previst realitzar durant la celebració del MWC.

Entre els experts locals i internacionals ja confirmats, Tech Spirit Barcelona comptarà amb Jerome S. Engel, Genís Roca i Alfons Cornella; també assistiran emprenedors d’èxit com Mauricio Prieto, d’eDreams; Oscar Pierre, de Glovo; Tatxo Benet, de Mediapro; Elisenda Bou, de Vilynx, Carlota Pi, d’Holaluz; Elies Campo, de Telegram; Pepe Agell, de Chartboost; Mar González, de Microsoft Research; Phillippe Gelis, de Kantox; i Estebran Granero, fubtolista i emprenedor tecnològic. També s’esperen representants d’empreses com ara Airbnb, Uber, TravelPerk, SEAT, Telefónica, ImaginBank, Plug&Play, Novartis o InnoCells, entre altres.

A més, el departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, mantindrà les activitats que organitza habitualment durant el MWC i el 4YFN, com l’Open Challenges Innovation, on 120 startups catalanes i internacionals proposaran solucions als reptes tecnològics en els àmbits de la salut, fintech i connectivitat plantejats per 35 multinacionals. D’altra banda, també es manté el Brokerage Event, on 240 empreses de més de 30 països participaran en entrevistes bilaterals de vint minuts amb altres empreses, grans corporacions i centres tecnològics per explorar oportunitats de col·laboració.

La clausura se celebrarà el dia 26 en el Palau Sant Jordi, amb una agenda que els organitzadors no han volgut desvetllar. “Serà una sorpresa oberta a tots els participants”, va reblar Vicente.

Els organitzadors esperen que pel cap baix unes 2.500 persones visiten les j€ornades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.