Gran angular

Barcelona acull una associació per connectar emprenedores i inversors

Impulse4Women vol impulsar la creació d’empreses tecnològiques liderades per dones

Barcelona ha acollit la presentació d’Impulse4Women, una associació sense ànim de lucre que apropa dones emprenedores en tecnologia o projectes d’impacte social amb inversors i empreses a escala global. A més que hi ha poques companyies liderades per dones, diferents estudis mostren que tenen més problemes per obtenir finançament que els homes, de fet es calcula que aconsegueixen la meitat de les inversions que les liderades per directius masculins. Així ho explicava la fundadora de Impulse4Women, Taryn Andersen, membre del Jurat de EIC SME de la Comissió Europea i directora de Relacions amb Inversors en Telegraph Hill Capital Venture Capital. Tanmateix, Andersen va crear l’associació amb l’objectiu de canviar els estigmes associats a la dona a dintre de l’ecosistema emprenedor i la seva relació amb el món inversor.

L’organització té una plataforma on-line: matchmaking, i un altra off-line, que ajuda a entitats públiques i privades a facilitar el coneixement mutu entre emprenedores i el capital. Per a fer-ho possible ofereix tallers, organitza esdeveniments i trobades i a més impulsa les disciplines STEAM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Arquitectura i Matemàtiques) entre el jovent.

La plataforma compta ja amb el suport d’inversors de diversos països i de companyies com HP, a més d’organitzacions públiques d’arreu el món.

L’acte de presentació es va celebrar el 25 de febrer passat, a la sala Cònsuls de la Llotja de Barcelona dintre de la setmana de Barcelona Tech Spirit, unes jornades per fomentar l’emprenedoria, creades arran de la cancel·lació del 4YFN i el Mobile World Congress (MWC).

Així mateix a la presentació es va anunciar el EU Prize for Women Innovators, de la Comissió Europea. Enguany se celebra la setena edició d’aquest guardó que està obert fins al dimarts 21 d’abril. El concurs va dirigit a dones de la Unió Europea i dels països associats al projecte Horizon 2020 que siguin fundadores o cofundadores d’una companyia d’èxit i que aporten innovació al mercat.

Durant l’esdeveniment, la fundadora d’Impulse 4Women va presentar també a alguns dels membres del consell d’aquesta associació, entre elles Maria Ángeles León, founder i CEO de Open Value Foundation; Victoria Hernández Valcárcel, consellera de CaixaBank Payments; Laureen Cook, executiva de TMT Satellite i Inversió i Oscar Sala The Collider Director en Mobile World Capital Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.