Gran angular

Creix la inversió en R+D al sector de l’energia eficient

El baròmetre del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) preveu que el negoci de l’eficiència energètica s’incrementarà al llarg de l’any

El sector de l’energia eficient es troba en un moment de certa efervescència, com indica el Baròmetre d’Hivern 2019 que acaba de publicar el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), en el qual un 30% de les empreses enquestades manifesten que han incrementat les seves inversions en R+D+I.

A parer d’Esther Izquierdo, presidenta del CEEC, “aquest increment és un reflex de la bona situació per la qual està passant el sector de l’energia eficient al nostre país.” Així mateix, del Baròmetre també s’extreu la dada que el 94% dels enquestats consideren que la seva situació és molt millor, millor o similar respecte de la de la seva competència. A més, quant a les previsions de creixement, gairebé un 80% de les empreses associades al Clúster preveuen que en aquesta primera part del 2020 creixeran un 10% respecte del moment actual.

Creix l’ocupació.

Tal com declaren el 90% dels enquestats, durant el segon semestre del 2019, en comparació amb el mateix període de l’any anterior, el nombre de persones empleades dels seus centres de treball ha augmentat o s’ha mantingut estable. Per a la presidenta del CEEC, és clar que a curt termini “es crearan nous llocs de treball relacionats amb l’eficiència energètica o les renovables, altres seran llocs de treball que es reconvertiran, adaptant-se al nou escenari, i també cal esperar la creació d’oficis que avui dia encara no existeixen.”

Així mateix, un 93% dels enquestats tenen previst que en els pròxims sis mesos les vendes s’incrementin o es mantinguin igual que actualment. D’altra banda, un 37% de les empreses tenen previst fer alguna inversió rellevant per fer créixer el negoci. D’aquesta manera, “hom pot comprovar que el sector està en ple moviment i això anirà estretament lligat a noves oportunitats de negoci en un futur pròxim.”

En opinar sobre el marc reguladors, el 85,7% dels socis del CEEC enquestats confirmen que és urgent aprovar una llei de transició energètica, i bona part dels enquestats identifiquen com a mesura indispensable per fer front l’emergència climàtica la implementació d’estímuls fiscals. Gairebé la totalitat de companyies valoren positivament’a l’aprovació del decret-llei 16/2019.

Quant a la contractació pública, tot i el context polític viscut en els darrers anys, un 75% confia que la contractació pública millorarà a curt termini.

El CEEC aplega més de 160 empreses i entitats dels àmbits tecnològic, recerca, institucional, regulador, industrial, informatiu i de negoci, i té per finalitat impulsar l’energia eficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.