Gran angular

La demanda elèctrica cau un 21,2%

La demanda d’Endesa a Catalunya cau un 21,2% pel confinament

La demanda d’energia elèctrica al mercat que abasteix Endesa a Catalunya ha caigut a les 11 hores d’avui un 21,2% respecte del dimarts 3 de març, dia feiner anterior al decret d’estat d’alarma originat per la crisi del COVID-19. La demanda en temps real d’energia ha estat de 4.992 MWh, mentre que el 3 de març fou de 6.338 Mwh.

Aquesta davallada demostraria que el seguiment de les instruccions que ha donat l’Administració, especialment en el sector empresarial, és gairebé massiu. Val a dir que és entre les 11 i les 12 hores del matí quan es registren en un dia normal els pics de demanda, en els àmbits de l’activitat industrial i de serveis, a més a més del consum que es pugui esdevenir a les llars. La caiguda de la demanda està sent esglaonada: fa una setmana, el 17 de març, la demanda va ser de 5.538 MWh, un 12,6 % menys. Respecte d’ahir, 23 de març, quan es va registrar 5.288 MW, la caiguda ha estat de 5,60%.

Són dades que contrasten amb els valors màxims històrics registrats a Catalunya. El rècord històric de consum elèctric al nostre mercat es va anotar a un quart de set de la tarda del 17 de desembre del 2017, amb una punta de potència màxima -el valor que indica el consum màxim demandat en un moment determinat- de 8.767 MW. Una xifra que va ser un 2% superor a l’anterior rècord de consum d’electricitat a Catalunya, que es va registrar el 26 de juliol del 2006, amb una punta de potència màxima de 8.505 MW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.