Economia

La feina a les bugaderies baixa del 90%

La Núria de Girona es planteja presentar un ERTO que afectaria 17 treballadors

El tancament de restaurants i també d’hotels ha fet que el nombre de quilos de roba que es renten a les bugaderies hagi caigut del 90%. És per aquest motiu que la bugaderia Núria de Girona estudia si fa un ERTO que afectaria el 90% de la plantilla, que passaria de 22 treballadors a cinc, segons publica ACN. Dins el sector, el Gremi de Tintoreries de Girona també ha decidit tancar tots els establiments associats per evitar el contagi del virus tot i que tenen permís per continuar oberts.

A hores d’ara, segons ha recordat el director de la bugaderia Núria, Joan Saqués, “l’única cosa que queda és la roba dels geriàtrics i les clíniques”. De tota manera, això tan sols comporta el 10% de la producció. De fet, les bugaderies gironines preveuen rentar només 5.000 quilos de roba en un mes, mentre que el que és habitual és arribar als 100.000.

El sector, però, està esperançat amb l’anunci que alguns hotels es convertiran en hospitals de campanya. Això, segons explica Saqués, els podria fer augmentar la producció durant la crisi de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.