Economia

Escrivá explica que 50.000 autònoms ja han demanat la prestació per cessament d’activitat

130.000 persones estan de baixa laboral a l’Estat espanyol infectades per coronavirus o per la quarantena

Diu que el govern espanyol està “compromès” amb l’ingrés mínim vital i n’està “estudiant el disseny”

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que 130.000 persones estan de baixa laboral a l’Estat espanyol perquè estan infectades per coronavirus o perquè estan fent quarantena. La Seguretat Social ja va aclarir fa diverses setmanes que l’aïllament per haver estat en contacte directe amb un positiu es consideraria una baixa per incapacitat temporal. D’altra banda, en roda de premsa aquest dimecres des de Moncloa, Escrivá ha dit que més de 50.000 autònoms ja han demanat la prestació per cessament d’activitat. El ministre de Seguretat Social ha dit que aquells que s’hagin vist obligats a tancar la rebran “de forma immediata”.

Els sectors que puguin seguir treballant hauran d’acreditar la pèrdua d’ingressos i els ajuts trigaran més a arribar. Escrivá ha destacat que els autònoms tenen diversos ajuts, per molt que no s’hagi suspès el pagament de la quota tal com reclama el col·lectiu, i ha afirmat que el dret a prestació pot arribar a 900 euros, sumant els 661 de la prestació a l’exoneració de les cotitzacions socials.

Escrivá ha dit que el govern espanyol està “compromès” amb la posada en marxa d’un ingrés mínim vital i ha assegurat que està “estudiant el disseny” de la mesura. “Quan estigui preparada es comunicarà adequadament i s’implementarà”, ha dit aquest dimecres en roda de premsa des de Moncloa. Escrivá i també el vicepresident segon, Pablo Iglesias, ja van afirmar a l’inici de la legislatura que treballarien perquè fos una realitat. A banda, Escrivá ha dit que avaluaran l’afectació de la crisi del coronavirus en les treballadores de la llar per si calgués alguna “mesura addicional” que les inclogués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.