Gran angular

La morositat s’acostarà al 10% de la facturació de les empreses

Segons Credit Back, la crisi sanitària ha provocat que la morositat s’hagi incrementat un 100%

La morositat empresarial s’acostarà al 10% de la facturació de les empreses aquest any, segons els càlculs de Credit Back, que així mateix preveu que el cost financer de la morositat assolirà els 3.000 milions d’euros.

Segons Credit Back, empresa de solucions per a la gestió de la morositat empresarial, la morositat experimentarà un increment del 100%, i en combinar-se amb la caiguda de les vendes de els empreses, lliura la dada del 10%.

Segons dades de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, l’any passat es va arribar a un sostre de morositat del 3,1% sobre la facturació total de les empreses espanyoles. El cert és que aquest indicador estava en tendència creixent del 2016 ençà, quan estava registrada en el 2,3%.

Si fins al mes de març les dades disponibles revelaven que les grans empreses dilataven més els pagaments que les pimes, aquesta situació ara tendeix a equilibrar-se, donada la manca de liquiditat, juntament amb els ingressos nuls de sectors claus com la hostaleria o el comerç.

Els analistes de Credit Back, a més a més, observen que hi ha un factor psicològic en el creixement de la morositat, donat que davant la incertesa, les empreses cerquen acumular recursos per fer front a contingències futures a hores d’ara imprevisibles.

Segons les anàlisis de Credit Back, més del 70% de les empreses han fixat terminis de pagament que van més enllà dels seixanta dies establerts per llei, cosa que està provocant aquest ofec financer i, en conseqüència, l’increment de la morositat. La raó d’aquesta ampliació de pagaments és la suspensió dels pagaments habituals recurrents i llur reprogramació, sense concretar terminis per part de moltes empreses.

Durant el primer trimestre del 2020, el pagament mitjà pactat se situava en 75 dies, si bé és cert que el retard en els pagament ja va lliurar una xifra de 17 dies addicionals. Segons la consultora, és probable que pugui enfilar-se fins els 110 dies el juny, tot superant el pitjor registre que era de cent dies el 2010, i que seguirà augmentant durant els pròxims mesos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.