Gran angular

Creix la inversió en fons amb criteri social i ambiental

L’Enquesta de l’Observatori Inverco sobre fons d’inversió recull que l’inversor jove cerca fons que compleixin criteris ambientals, socials i de governança

La COVID-19 també ha deixat notar els seus efectes en els criteris d’inversió en fons, i, com han pogut constatar les gestores, creix l’interès dels partícips per la inversió amb criteris ambientals, socials i de governança (ESG, per les seves sigles en anglès).

Segons ha anotat la X Enquesta de l’Observatori Inverco, en què participen entitats gestores que representen propo del 80% del patrimoni total invertit en fons d’inversió, el 45% de les entitats enquestades han percebut un interès més gran dels partícips per la inversió socialment responsable. Segons les gestores, els millennials són la generació més conscienciada amb la inversió amb criteris ESG, fins a un 69% segons han constatat, seguits dels centennials i la Generació X.

Les gestores destaquen que entre els inversors socialment responsables, hi ha un clar increment dels que tenen un perfil de risc moderat (79%), seguits pels estalviadors dinàmics (14%) i conservadors (7%). Un 60% de les gestores afirma que ofereix fons que segueixen criteris d’inversió socialment responsable, sis punts més que l’any anterior. No obstant això, el 58% de les entitats reconeix que només són els inversors institucionals els que coneixen els objectius i valors que hi ha darrere d’aquesta mena de fons, mentre que només un 30% afirma que tant l’inversors institucional com el minorista en tenen coneixements.

EL 48% de les gestores considera que el 2020 els fons d’inversió registraran subscripcions netes malgrat la pandèmia, mentre que el 52% creu que hi haurà reemborsaments nets. No obstant això, el 57% de les gestores preveu que els reemborsaments nets es recuperaran durant el segon semestre de l’any, mentre que el 33% creu que això s’esdevindrà durant la primera meitat del 2021.

“Tot i que ens trobem en un context de màxima volatilitat dels mercats financers, l’estalviadors ha demostrat la seva capacitat per conservar la calma davant la incertesa i mantenir les seves posicions en fons amb un horitzó d’inversió a mitjà i llarg termini, cosa que afavorirà que les pèrdues latents en temps de crisi es converteixin en guanys en el futur”, assenyala José Luis Manrique, director d’Estudis de l’Observatori Inverco.

Fins a un 45% de les gestores enquestades considera que, per tal de fomentar l’estalvi a mitjà i llarg termini, cal que s’introdueixi una deducció fiscal per l’import estalviat cada any, sempre que es mantingui la inversió. Un 33% considera que una mesura efectiva seria baixar els tipus de gravamen als guanys en funció de l’antiguitat acumulada, mentre que un 14% destaca la importància de les campanyes de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.