Editorial

editorial

Primera dècada de L’Econòmic

L’aventura periodística, en plena recessió, no va ser fàcil, però número a número hem anat fent camí fins a arribar als deu anys

L’Econòmic que teniu a les mans celebra deu anys de vida, deu anys d’històries empresarials, deu anys d’informació, reportatges i anàlisi d’experts sobre l’actualitat econòmica de Catalunya i el món. Per això, l’equip que fa possible aquesta publicació adreçada a l’emprenedor, l’autònom, la pime i al món dels professionals de l’economia i l’empresa, celebra aquesta efemèride amb il·lusió. Deu anys donen per a molts articles publicats, sempre amb rigor i amb la voluntat de ser una eina útil per als lectors.

L’Econòmic va néixer el juny del 2010, enmig d’una de les crisis econòmiques més cruentes, llargues i profundes del darrer segle. L’aventura periodística, en plena recessió, no va ser fàcil, però número a número, hem anat fent camí fins a arribar a la primera dècada. Ara és l’hora d’agrair a tot l’equip la seva feina i dedicació, i als companys d’El Punt Avui, el diari que distribueix L’Econòmic cada segon diumenge de mes, el seu suport. També es mereixen una menció especial els anunciants, sense els quals aquesta aventura no hauria estat possible i, és clar, els experts que hi col·laboren, que amb les seves anàlisis complementen les informacions d’actualitat econòmica i empresarial. I no ens podem oblidar dels lectors, que són la part més essencial de la nostra existència, ja que sense ells aquesta publicació no tindria cap sentit. De fet, L’Econòmic explica, de forma planera, allò que passa al nostre entorn relacionat amb la feina, la conjuntura, el turisme, l’emprenedoria, el finançament de les pimes, la innovació, els mercats internacionals, l’atur, la creació d’ocupació, les infraestructures o la indústria 4.0. I també les conseqüències de la covid-19 en el dia a dia empresarial.

En aquest número hem volgut parlar de start-ups de recent creació que, per la singularitat de la seva activitat, estan creixent molt ràpidament. Fa set anys que, coincidint amb el nostre aniversari, publiquem una llista de deu empreses emergents tecnològiques, biomèdiques o industrials. A més, en aquesta data tan rodona, L’Econòmic ha parlat amb Glovo, Holaluz i Housfy, tres start-ups que ja havíem escollit anys enrere, perquè ens expliquin algunes claus per arribar a l’èxit. També hem entrevistat un emprenedor de 33 anys que quan en tenia menys de 20 ja havia fundat una empresa. Tenir idees és una garantia i si són bones, millor. Gràcies pel vostre suport!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.