Focus

proppos

detecta el preu del menjar d’una safata per reconeixement facial

El dispositiu fa estalviar cues a l’hora de pagar

L’empresa Proppos ha dissenyat un dispositiu que detecta el menjar d’una safata a través del reconeixement facial (intel·ligència artificial), tant si els productes adquirits porten codi de barres com no, com podria ser un plat preparat. Aquesta innovació és ideal per a cantines, restaurants i zones d’autoservei. “Hem calculat que amb l’ús d’aquesta tecnologia, que s’aplica de forma senzilla, el resultat és 10 vegades més ràpid que utilitzant el sistema convencional”, explica Nil Salomó, CEO i cofundador de l’empresa emergent, que va iniciar la seva activitat el 2018 a Barcelona.

Els darrers mesos Proppos s’ha dedicat a perfeccionar i madurar la tecnologia i preveu l’expansió a partir del setembre. En un primer moment l’objectiu serà arribar a la cantina dels hospitals, empreses i universitats. Un cop assolida aquesta missió, tal com explica Nil Salomó, es focalitzaran “en el sector travel (bars i restaurants d’autopistes i aeroports) i, finalment, els restaurants d’autoservei”.

Nil Salomó i Pau Vaquero, l’altre soci, que és el responsable de l’àrea tècnica, preveuen que a finals d’any ja tindran una facturació gens menyspreable. Mentrestant, l’empresa emergent, que té un equip de 10 persones, està ultimant una ronda de finançament per valor de 825.000 euros: el primer mig milió, de fons privats i la resta, de col·laboració pública.

Després d’un any de desenvolupament van començar a realitzar els primers pilots a mitjan 2019 i ara ja es troben en fase de comercialització del producte. Per a la fase d’R+D, van aconseguir 125.000 euros en una ronda de finançament i una subvenció de 250.000 euros del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial. La firma ha disposat des del seu inici de l’ajuda de Pervasive Technologies. Els socis asseguren també que han après molt de Barcelona Activa i de l’IQS Tech Factory.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.