Economia

BBVA va perdre 1.157 milions en sis mesos

Pel deteriorament del fons de comerç dels Estats Units i les dotacions per Covid

El BBVA va registrar unes pèrdues de 1.157 milions d’euros durant el primer semestre de l’any, una xifra que contrasta amb el benefici de 2.442 milions d’euros corresponent al mateix període de l’exercici anterior. L’entitat atribueix aquesta caiguda al deteriorament del fons de comerç dels Estats Units, on reconeix un impacte negatiu de 2.084 milions d’euros. A més, entre els mesos d’abril i juny el banc va realitzar dotacions extraordinàries de 644 milions d’euros pels efectes econòmics derivats de la pandèmia.

Malgrat tot, el banc destacava dijous, quan va presentar els números, que el benefici atribuït al primer semestre –sense tenir en compte el deteriorament als Estats Units– se situa en els 928 milions d’euros, 62% menys en comparació del mateix període de l’any passat. El benefici del segon trimestre es va situar en 636 milions d’euros, 49,5% menys que un any abans, però 118% més que el benefici assolit durant el primer trimestre de l’any.

Per geografies, el 52% del resultat atribuït prové del negoci a Mèxic; el 21%, a Turquia, i el 13%, a l’Amèrica del Sud, i només el 7% del negoci a l’Estat.

Pel que fa a les oficines, a finals del mes de juny el 87% de les sucursals del banc eren obertes al públic, tot i dirigir els clients a l’operativa digital. Els clients per canal digital representen el 60% del total, i els de suport mòbil, el 56%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.