Economia

El benefici del Sabadell arriba als 145 milions per provisions

És un 72,7% menor del registrat un any abans

L’entitat preveu tancar 230 oficines, 90 més de les previstes

Banc Sabadell ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici net atribuït de 145 milions d’euros, 72,7% inferior al registrat un any abans per les provisions de 1.089 milions d’euros per fer front als nous escenaris macroeconòmics derivats de la crisi de la Covid-19.

Els ingressos del negoci bancari (marge d’interessos i comissions netes) han arribat fins als 2.378 milions, 5,3% menys en termes interanuals, segons va explicar ahir en roda de premsa telemàtica el conseller delegat del grup, Jaume Guardiola.

La taxa de morositat es va situar en el 3,95%, per sota del 4,05% del juny del 2019. Guardiola va dir que el segon i tercer trimestre de l’any 2021 s’esperen els pics més alts de morositat, un cop finalitzaran les moratòries de crèdits i hipoteques; i que aquest no superarà el 5%. L’entitat no espera entrar en pèrdues a final de l’exercici. Amb tot, és previst que acceleri el tancament d’algunes oficines, segons va explicar Guardiola. En aquest sentit, és previst que el Sabadell tanqui 230 oficines arreu de l’Estat espanyol, 90 més de les previstes inicialment. El directiu va justificar aquest punt per l’impuls a la digitalització que s’ha produït durant el confinament i va assegurar que es tracta d’un procés “dinàmic”, subjecte a les necessitats dels clients.

Guardiola va explicar que veu “potencial” de reducció de costos i que preveu aconseguir una “lleugera reducció” en el conjunt de l’any. El banc no preveu acabar l’any amb pèrdues, sinó amb guanys, però creu que la seva filial britànica TSB tancarà en números vermells.

D’altra banda, el Banc Central Europeu va autoritzar ahir la venda de la seva promotora immobiliària, Solvia Residencial, al fons Oaktree, de manera que previsiblement l’operació, valorada en el seu dia en 882 milions, es tancarà al setembre

LA FRASE

Aquest segon trimestre de l’any serà el pitjor del 2020 quant a ingressos i provisions
Jaume Guardiola
Conseller delegat del Banc Sabadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.