Empreses

ADmit Therapeutics ja ha aconseguit 4,2 milions per al seu test de detecció precoç de l’Alzheimer

L’espin-off de l’IDIBELL acaba de tancar una ronda de 785.000 euros

La companyia ADmit Therapeutics ha aconseguit captar 4,2 milions d’euros per al seu projecte de desenvolupament d’un test de detecció precoç de l’Alzheimer, després que en la darrera ronda de finançament, liderada per Ship2B, hagi aconseguit 785.000 euros.

Aquesta suma s’afegeix als 34 milions d’euros de l’EIC Accelerator, eina del Consell Europeu d’Innovació, que ofereix un model mixt de capital i subvenció.

ADmit Therapeutics és una spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), creada el 2017. La seva activitat se centra en el desenvolupament d’un test de diagnòstic precoç per a la malaltia de l’Alzheimer basat en una anàlisi de sang d’un eguit de biomarcadors epigenètics, tot fent servir tècniques de seqüenciació de l’ADN de darrera generació. El finançament que s’ha assolit es destinarà a completar la prova de concepte clínica per iniciar la validació clínica el 2021 i obtenir el marcat CE el 2023.

Com explica Marta Barrachina, directora general i cofundadora de l’empresa, “el nostre principal objectiu és desenvolupar una prova de diagnòstic precoç per implantar-la a la pràctica clínica. A curt termini, el test permetrà optimitzar el reclutament dels pacients als assajos clínics, de tal manera que s’incrementaria la possibilitat d’identificar un fàrmac curatiu, en poder demostrar-se la seva eficàcia.” Com afegeix, “no hi ha a hores d’ara un fàrmac curatiu per a l’Alzheimer perquè els assajos clínics han presentat una taxa d’èxit del 0,4%, la més baixa de totes les malalties greus de gran prevalença.” Actualment, hi ha un infradiagnòstic de la malaltia i s’acostuma a fer a la fase moderada amb un retard d’entre 12 i 24 mesos, un cop han aparegut els símptomes. “El problema radica en què la malaltia presenta un període asimptomàtic que pot durar fins a 20 anys”, segons remarca la doctora Barrachina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.