Política

El PP manté el no al pressupost de Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va encetar ahir la tanda de contactes per poder tirar endavant el pressupost de l’Estat. Al matí, es va entrevistar amb el líder de l’oposició, Pablo Casado, que a la sortida en roda de premsa li va reiterar que el PP no està disposat a pactar el pressupost ni tampoc a tancar un acord per a la renovació del Consell General del Poder Judicial. Casado va assenyalar altre cop Podem com a impediment per arribar a un acord, un “partit comunista que demana l’abdicació del rei i l’autodeterminació de Catalunya”.

També li va retreure que anés a la reunió “sense papers” de proposta econòmica per començar a negociar. Per contra, el PP sí que està disposat a donar suport al govern en les decisions que afectin el procés independentista català. L’executiu li va respondre tot lamentant l’actitud “obstruccionista” del PP.

A la tarda, Sánchez es va veure amb la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, partit amb el qual els socialistes valoren arribar a un acord pressupostari. La líder de Ciutadans va reconèixer: “Des del març estem allargant la mà” al govern, tot avançant que no variaran aquesta posició. Arrimadas va recórrer a la pandèmia per justificar-ho: “Ara és una obligació arribar a acords.” Avui Sánchez es reunirà amb Esquerra Republicana, el PNB i el BNG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.