Economia

Error en el cobrament de 16.800 rebuts d’IBI a Blanes

Un error en la gestió informàtica dels tributs dels veïns de Blanes, que va a càrrec del Consell Comarcal de la Selva, ha fet que s’hagi cobrat de més en 16.863 rebuts de l’impost de béns immobles (IBI) d’aquest any. L’errada ha fet que, amb data del dia 10, el Consell cobrés el 100% de l’import en lloc del 50% del total que han de pagar les unitats familiars.

Fonts del Servei de Gestió Tributària del Consell Comarcal van informar ahir que l’error afecta els contribuents amb l’inici del cognom que va des de la lletra M fins a la lletra Z. En la primera meitat de la llista de contribuents (21.583) –de la A a la M–, només s’ha cobrat el que toca (el 50%). A Blanes, l’IBI es paga mitjançant dos pagaments.

Assumit l’error de dijous a la tarda, el Consell anul·larà tots els rebuts cobrats (38.446) i cobrarà la primera meitat de tots els tributs abans de final de mes. El fet que divendres fos festa (amb motiu de la Diada) ha alentit els tràmits. El segon cobrament de l’IBI a Blanes serà el 10 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.