Economia

Fins a un 40% de cancel·lacions als hotels de Girona

S’han anul·lat entre un 30% i un 40% de reserves ja confirmades

Alguns restaurants anuncien més ERTO

Els hotels de Girona han tingut entre un 30 i un 40 per cent de cancel·lacions de reserves ja fetes l’endemà que el govern de la Generalitat anunciés les restriccions a Girona i Salt per frenar la cadena de contagis de Covid-19. Josep Carreras, president de l’Associació Hotelera de Girona, va avançar ahir aquestes xifres i va advertir que diversos bars i restaurants han anunciat que tornaran a aplicar un ERTO a la plantilla perquè la limitació d’aforament no fa viable conservar tots els treballadors. Alguns restauradors ja havien pogut aixecar els ERTO i recuperar tots els seus treballadors, però ara podrien veure’s abocats a aplicar-los de nou per evitar més pèrdues. El govern, a través del Departament de Salut, va anunciar dilluns que limitaria al 50% la capacitat dels bars i restaurants de Girona i Salt tant a l’interior com a les terrasses i que eliminarà el consum a les barres. Aquestes mesures s’aplicaran com a mínim durant quinze dies.

Segons va explicar Josep Carreras, aquestes restriccions arriben en un mes en què “habitualment” hi ha una bona afluència als hotels de la ciutat. “Sempre hi havia estudiants, professors i esportistes que passaven alguna nit als hotels mentre no trobaven on allotjar-se”, va assenyalar Carreras, que preveu que el degoteig de cancel·lacions continuï els pròxims dies. Com a mostra, va assegurar que diumenge no es va registrar “cap entrada” en cap hotel de la ciutat. Carreras va avançar que el sector es planteja la possibilitat de fer “tancaments parcials” a causa de la poca afluència i va afirmar que ja dona “per perdut” el mes de setembre. El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona va lamentar que les restriccions no anessin acompanyades d’un pla d’ajut econòmic al sector.

El sector comercial de la ciutat també està a l’expectativa de les afectacions que podria tenir a causa de les restriccions decretades a Girona i Salt. Mercè Ramírez de Cartagena, vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, preveu una “davallada en les vendes” per la crida del govern a quedar-se a casa i sortir només si és necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.