Gran angular

Finances per als petits de casa

anys és l’edat a partir de la qual es recomana que es pot jugar a Finnelis, un joc per aprendre economia domèstica

No deixar-se portar pels capricis o ser conscient del valor de l’estalvi per assumir imprevistos són aprenentatges que els més petits de la casa poden assolir, no només amb els discursos dels pares o la setmanada, sinó ara també a través del joc.

L’Institut d’Estudis Financers (IEF) de Barcelona i l’empresa Kidnelis de Sabadell, especialitzada en jocs educatius, han creat Finnelis, un joc de taula sobre finances domèstiques per conscienciar infants a partir de 7 anys del valor dels productes i serveis i de la importància de fer un consum responsable i raonat.

Un joc organitzat per caselles en què es proposen activitats quotidianes com anar de rebaixes i altres rutines financeres com pagar la factura de la llum o assumir el cost dels imprevistos. La canalla veu com a mesura que avança el joc i passen els dies del mes, els diners inicials amb què partien (un cop abonat el preu del lloguer) es van esgotant i és aquí on se’ls fa més entenedor per què és inassumible consentir-se tots els capricis. Així que arribar a final de mes amb més capital que els contrincants, sense arruïnar-se ni estar sobreendeutat, els converteix en guanyadors.

Finnelis està molt allunyat d’altres jocs com el tradicional Monopoly, que insufla especulació i avarícia pels quatre costats. “A Finnelis apareixen conceptes de consum responsable i consciència social, per tal de despertar l’esperit crític dels infants i ajudar-los a comprendre la importància d’administrar amb seny els seus diners”, explica el soci de Kidnelis, Josep Hilari.

El director d’educació financera de l’IEF, Jordi Martínez, explica que després de nou edicions d’un programa de formació en finances a estudiants d’entre 14 i 17 anys, la fundació va creure que calia fer el salt i arribar als més petits. “Si parlar de finances ja sol ser un tema tabú en les famílies, en la franja de 7 a 14 anys encara ho és més, i amb aquesta iniciativa lúdica aspirem a trencar aquesta inèrcia”, diu Martínez.

Un bon divertiment per si venen dies de confinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.