Societat

El rei i Sánchez arriben a l’Estació de França enmig d’un gran dispositiu de seguretat

Comença la cadena humana als voltants de l’Estació de França en contra de la presència de Felip VI

Els accessos a l’avinguda de Marquès d’Argentera estan tallats impedint la presència de manifestants

El rei i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja són a dins de l’Estació de França. Han arribat enmig d’un gran dispositiu de seguretat que ha blindat l’estació, tallant els accessos a l’avinguda Marquès d’Argentera.

Felip VI i Sánchez s’han saludat posant-se la mà al cor i han conversat una mica abans d’entrar. De fons se sentien els crits dels centenars de manifestants de la cadena humana convocada per les entitats i els partits independentistes, i que estan situats a Pla de Palau.

I és que cap a les 10 hores ha començat a formar-se la cadena humana des de l’Estació de França de Barcelona fins al monument a Colom per protestar contra la presència de Felip VI en un acte d’entrega d’uns premis econòmics, que se celebra justament a l’Estació de França en el marc de la Barcelona New Economy Week.

Entitats, partits polítics independentistes i sindicats han convocat aquesta acció per deixar clar a Felip VI que “no és benvingut i que Catalunya no té rei”.

Els Mossos han marcat un perímetre de seguretat al voltant de l’estació, enmig d’un fort dispositiu policial. La visita del rei arriba després de la polèmica per haver anul·lat la seva assistència a l’acte d’entrega de despatxos judicials per la coincidència amb la sentència contra Quim Torra i l’1-O.

Els accessos a l’avinguda de Marquès d’Argentera estan tallats impedint la presència de manifestants. Hi ha desenes de furgons d’antiavalots.

La cadena humana convocada per les entitats i partits independentistes ha començat, per tant, a Pla de Palau i no a la Ciutadella. També els CDR han hagut de canviar el seu punt de trobada. Inicialment havien fet una crida a concentrar-se a Marquès d’Argentera amb el carrer Comerç, però ara han situat el punt a l’Arc del Triomf i s’espera que intentin apropar-se a l’Estació de França tot el que puguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.