Gran angular

Recuperar el CO2 de la indústria química per fer-ne nous productes

El centre tecnològic coordina el projecte europeu SunCoChem que desenvolupa un reactor per fabricar productes a partir de CO2 recuperat de la indústria química

El centre tecnològic Eurecat és el coordinador del projecte europeu SunCoChem, que desenvoluparà un reactor per fabricar productes a partir del CO2 recuperat de les indústries químiques, amb l’ajuda de l’energia solar.

Aquest projecte, que s’inscriu de ple en el camp de la química sostenible, vol donar a la indústria química una “alternativa sostenible a la producció de productes químics amb combustibles fòssils”, explica la coordinadora del projecte SunCoChem, la Dra. Maria Navarro, del centre tecnològic Eurecat.

SunCoChem es basa en un dispositiu autosuficient per a la captura i conversió de CO2 en una sola unitat, permetrà rebaixar costos, reduir emissions de CO2 i millorar l’eficiència de conversió d’energia de la llum solar per a la creació de substàncies químiques. A més, la solució impulsada pel projecte tindrà un impacte important en la reducció de la dependència de la indústria química europea en relació amb les matèries primeres de carboni. SunCoChem “té com a objectiu l’explotació d’una ruta fotoelectroquímica de conversió de CO2 per produir CO com a intermediari per a la carbonilació in situ de productes químics”, afegeix la coordinadora científica del projecte, la Dra. Miriam Díaz de los Bernardos, investigadora de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat.

El reactor creat en el marc del projecte es provarà durant el desenvolupament de tres productes químics de valor afegit per a la indústria química europea per a aplicacions en la cosmètica i l’alimentació.

Finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, el projecte SunCoChem està format per un consorci de 14 socis de vuit països europeus, entre els quals hi ha centres tecnològics i de recerca com Eurecat, que coordina el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.