Empreses

La sud-coreana Smilegate obre un estudi de disseny de videojocs a Barcelona

La companyia, un dels principals desenvolupadors de vídeojocs d’Àsia, vol fer de Barcelona la seva central des de la qual expandir-se al mercat europeu

L’empresa sud-coreana Smilegate , un dels principals desenvolupadors de videojocs d’Àsia, ha inaugurat a Barcelona un estudi on es dissenyaran videojocs triple A, i que centralitzarà el seu seu creixement al mercat occidental.

L’estudi de Barcelona, en què hi treballaran 35 persones, es dissenyaran videojocs triple A, és a dir, els que tenen una qualitat gràfica, de disseny i guió més elevada, i que acostumen a tenir continuïtat a través de nissagues i s’acaben adaptant en pel·lícules o sèries televisives.

D’acord amb el CEO de Smilegate Barcelona, Yongil Kim, l’objectiu de Smilegate a Barcelona és situar-se “com un estudi d’èxit de videojocs de món obert i triple A”. Per al representant de l’empresa coreana, “la creació d’un nou estudi de desenvolupament de videojocs que té per objectiu desenvolupar un joc de món obert de qualitat triple A suposa un pas endavant per a Catalunya a l’hora d’establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents”. “La presència del grup Smilegate a Catalunya, essent un líder a Àsia, tindrà un gran impacte per a l’economia catalana i un creixement per al sector dels videojocs a l’estat espanyol”, afirma.

A Barcelona, Smilegate compta amb un equip de desenvolupadors d’arreu del món especialitzats en àrees com la tecnologia, el disseny i l’art aplicades als videojocs. L’empresa preveu augmentar la seva plantilla durant el 2021 i traslladar-se a unes oficines més grans. “També significa una reactivació a nivell de talent, ja que tots els professionals formats a Barcelona en aquest àmbit tindran també l’oportunitat de treballar en aquesta indústria al nostre estudi sense haver de viatjar a altres països on es desenvolupen jocs triple A”, assegura Kim. “La cultura vibrant i jove de Barcelona juntament amb un magnífic teló de fons d’història, és una combinació molt poderosa i inspiradora”, explica. Per a Kim, “la ciutat està oberta a la creativitat i dona suport a les industries culturals com la nostra, mitjançant infraestructures fortes i una gran qualitat de vida”.

Fundada l’any 2002 i amb seu central a Corea del Sud, Smilegate té una plantilla global de 2.500 treballadors. L’empresa es troba actualment en un procés d’expansió amb oficines als Estats Units, Xina, el Sud-Est Asiàtic i Europa. Especialitzada en el desenvolupament i gestió dels videojocs des de la seva creació fins a la seva venda al públic, l’empresa és creadora del videojoc CROSSFIRE, un dels més populars al món amb més de mil milions de jugadors i unes vendes que superen els 10.500 milions de dòlars (8.900 milions d’euros aproximadament). També ha desenvolupat altres videojocs reconeguts com el blockbuster MMORPG, Lost Ark, i el joc per a mòbil Epic Seven. Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ. Com diu el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, el fet que “una gran empresa com Smilegate triï Barcelona per establir-s’hi posa de rellevància els actius com a hub digital reconegut internacionalment i com un pol de talent per a sectors punters com ho és el dels videojocs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.