Economia

PIMEC impulsa un “programa de país” per “salvar” les empreses de Catalunya i donar-los viabilitat

El pla, subvencionat per la Generalitat, té un pressupost d’1,1 milions i disposarà de 50 assessors de la patronal

PIMEC ha impulsat un “programa de país” per “salvar” el màxim nombre d’empreses possibles de Catalunya. El Pla de Viabilitat Empresarial, subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement, diagnostica la situació de la companyia després de patir els efectes de la pandèmia amb l’objectiu final de desenvolupar i aplicar un pla de viabilitat del negoci a mitjà i llarg termini. El programa està enfocat a empreses d’entre 5 i 249 treballadors, amb tres o més anys de vida i amb el centre de decisió o matriu a Catalunya. El pla és totalment gratuït per a les empreses, té un pressupost d’1,1 milions d’euros i disposarà de 50 tècnics de la patronal.

La primera fase del projecte, de diagnosi, estarà oberta a totes les empreses que compleixin les condicions i els facilitarà un informe “molt personalitzat” sobre l’impacte de la pandèmia en el negoci, així com l’accés a píndoles formatives. Més endavant, se seleccionaran 3.000 companyies i, a través de consultors experts, rebran un assessorament personalitzat on analitzaran els aspectes “més preocupants” de l’empresa.

Finalment, 500 empreses “passaran a l’acció”, segons ha explicat el director executiu de PIMEC i responsable del projecte, David Giménez. “L’objectiu és acabar tenint un pla de viabilitat, executant-lo i deixant a l’empresa amb un full de ruta clar i definit que li permeti treballar pel futur”, ha resumit.

El criteri de selecció anirà vinculat al grau d’afectació de la pandèmia a la companyia o la necessitat de suport en l’acompanyament.

“Hem d’ajudar a les empreses si volem tenir activitat, llocs de treball i riquesa”, ha assegurat el secretari general de la patronal, Antoni Cañete. Cañete ha celebrat la participació de la Generalitat en el projecte i ha plantejat la col·laboració público-privada com “un dels grans” reptes del segle XXI.

El Departament d’Empresa i Coneixement habilitarà un pressupost d’1,1 milions d’euros per dur a terme el programa, que serà gestionat per 50 tècnics de PIMEC. “Aquest instrument va en la línia de donar immunitat a les empreses i fer-les més resistents per poder sobreviure en un món cada dia més digital i obert i integrat en els mercats globals”, ha assegurat el conseller, Ramon Tremosa.

Ajudes a les empreses

El conseller ha reconegut que, de moment, el Govern no preveu llançar nous paquets d’ajudes per a les empreses. “En la mesura que els negocis puguin obrir, no hi haurà més subvencions”, ha manifestat. “Si hi ha més restriccions, intentarem acompanyar les empreses monetàriament”, ha afegit.

Tot i això, Tremosa ha recordat que Catalunya no recapta “cap gran impost” ni té capacitat per emetre deute o participar en els fons de la Unió Europea. En aquest sentit, el conseller ha reclamat al govern espanyol l’aplicació de mesures semblants a la resta de països de la Unió Europea, amb ajudes “directes i en vena” per a les empreses.

En aquest sentit, el secretari general de PIMEC ha assegurat que no s’han posat els recursos necessaris per mantenir l’activitat empresarial. “No estem posant tota la carn a la graella”, ha lamentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.