Eines

Crèdit per a l'R+D+i de les empreses

La Generalitat, directament a través de l'ICF, o indirectament amb entitats financers, té obertes tres línies de finançament de projectes empresarials de recerca, desenvolupament i innovació. També hi ha ajuts directes per a pimes i inversions d'alt impacte

Es financen al
0% d'interès inversions de fins a 20 milions d'euros

ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, canalitza les diferents línies d'ajut, amb subvencions directes o préstecs preferencials, per a la inversió de les empreses en innovació.

Línia ICF ACC1Ó Innovació.

Préstec per al finançament de projectes d'inversió que fomentin la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació, la modernització tecnològica industrial i la industrialització de projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

Tipus d'interès: euríbor + diferencial entre 1,75% i 2,75% a determinar segons projecte i solvència del prestatari. Termini amortització: màxim de 12 anys amb possibilitat de fins a 2 anys de carència del principal. Import de l'operació: entre 300.000 euros i 5.000.000 euros (fins al 80% de la inversió a realitzar).

Termini per demanar-lo: Fins al 31 de desembre de 2010 o fins l'exhauriment de pressupost.

Crèdit Innovació.

Línia de préstecs mitjançant entitats financeres per a projectes de recerca, desenvolupament i innovació.

Tipus d'interès: 1,75%. Import: mínim de 100.000 euros i màxim de 900.000 euros, que no podrà excedir del 75% del pressupost (IVA exclòs). Termini: màxim de 10 anys. amb carència d'amortització de fins a 2 anys. Entitats col·laboradores: “la Caixa”, Caixa Catalunya, Banc Sabadell, BBVA, BSCH, Caixa Penedès i Banesto.

Termini per demanar-lo: fins al 15 d'octubre de 2010 o fins a l'exhauriment del pressupost.

Préstecs NEBT.

Línia de préstecs per a noves empreses de base tecnològica, dirigits a la consolidació de projectes empresarials amb dos anys de vida com a màxim (a comptar des de la data de constitució fins a 1 de gener del 2010).

Tipus d'interès: 0%. Import: Màxim de 300.000 euros, amb el límit màxim del 75% del pressupost acceptat del projecte. Carència: màxim de 3 anys. Amortització: màxim deu anys.

Termini per demanar-lo: de l'1 de juliol al 2 de setembre de 2010.

Línia R+D.

Finançament per projectes empresarials de recerca industrial i desenvolupament experimental que comportin l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament.

Tipus d'interès: 0%.

Import: mínim d'1.000.000 euros i màxim de 20.000.000 euros, amb el límit màxim del 75% del pressupost acceptat del projecte. Termini: 5 o 7 anys. Carència: 1 o 2 anys. Garanties: aval d'entitat financera, de societat de garantia recíproca o de SAECA, que cobreixi el 100% del principal del préstec.

Termini per demanar-lo: fins al 26 de juliol de 2010. Única convocatòria.

LÍNIA POLS D'INNOVACIÓ.

Destinada a empreses i fundacions privades que vulguin instal·lar-se o consolidar-se en un pol d'innovació.

Tipus d'interès: 0%. Import: mínim de 150.000 euros i màxim de 400.000 euros per beneficiari, amb el límit màxim del 75% del pressupost acceptat del projecte. Termini: 5 o 7 anys. Carència: 1 o 2 anys. Garanties: aval d'entitat financera, de societat de garantia recíproca o de SAECA, que cobreixi el 100% del principal del préstec.

Termini per demanar-lo: fins al 15 de setembre de 2010. Única convocatòria.

INVERSIONS EMPRESARIALS D'ALT IMPACTE.

Ajuts per a projectes d'inversió realitzats que es considerin d'alt impacte (els d'implantació d'empreses no presents a Catalunya i els que incorporin una activitat totalment nova que diversifiqui de forma significativa l'activitat d'empreses ja establertes). Els projectes han d'implicar una inversió mínima subvencionable d'1 milió d'euros i un mínim de 15 llocs de treball nous. L'empresa sol·licitant ha de contribuir en almenys un 25% al finançament del projecte.

Es concedirà un ajut màxim del 10% de les despeses subvencionables; es podrà incrementar en 5% addicional en pimes.

Termini per demanar-ho: del 2 d'agost fins al 28 d'octubre de 2010.

Ajuts del programa Innoempresa fins el 2013

El programa Innoempresa -gestionat per ACC1Ó i cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç- ha impulsat durant el primer semestre més de 270 projectes, amb una inversió total d'uns 50 milions d'euros. L'objectiu és incrementar el grau d'innovació de les pimes i sistematitzar els processos d'R+D+i.

Les empreses poden rebre una subvenció de fins un 50% per a les despeses de contractació de col·laboradors externs, i d'entre un 7,5% i un 15% per a les inversions. La ràtio d'inversió total d'ajuts és de 6,6 euros d'inversió per cada 1 euro d'ajut que s'atorga. El programa té caràcter anual fins el 2013, i en la convocatòria d'aquest any s'hi van presentar 522 pimes.

Se subvencionen tres tipus de projectes: d'innovació (pressupost mínim subvencionable de 30.000 euros, en el cas de les petites empreses, i de 60.000 euros en les mitjanes); d'innovació en col·laboració, amb almenys tres pimes desenvolupant un projecte (pressupost mínim subvencionable de 100.000 euros) i sistematització de processos d'R+D+i (pressupost mínim subvencionable de 10.000 euros en petites empreses, i de 20.000 en mitjanes).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.