Focus

Volem una administració àgil i única

Aplaudim la posada en marxa de l'Oficina de Gestió Empresarial i estem segurs que ajudarà molta gent, però també hem de dir que per al nostre sector crear una empresa no és el problema, la qüestió és posar-la en marxa i tot el procés que comporta la seva obertura. Donar d'alta un NIF és només una qüestió d'anar a Hisenda i a la Seguretat Social. Els problemes vénen després, quan necessites obtenir permisos, llicències, adequacions dels locals, etc. Tot un munt de paperassa que et demanen les administracions locals, que igualment provenen de la Generalitat.

És cert que també s'ha anunciat que s'ha fet una simplificació administrativa per tal d'alleugerir els tràmits, però el que volem des de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) és que aquesta simplificació no comporti el descontrol, que és el que s'està vivint en aquests moments. Estem preocupats, ja que estem d'acord amb el principi de “declaració responsable” que indica que una persona és suficientment responsable per actuar de manera correcta i de seguir i complir la normativa. La qüestió és quan ens trobem que l'administració és lenta a l'hora de controlar si s'està actuant bé o malament i aquesta lentitud provoca, potser sense que sigui fet expressament, situacions que no haurien d'existir. Sempre hi ha algú que s'aprofita d'aquest buit per tal de fer les coses malament, potser fins i tot sense saber-ho, però alguns, segur, amb mala fe.

Considerem que la normativa està feta per complir-la i establir les regles del joc, iguals per a tothom. A més, també creiem que cal per garantir als consumidors què allò que consumeixin sigui de qualitat i no se sentin estafats. És per això que volem una administració àgil, que informi correctament, única i que estigui al costat del ciutadà. I que, a més, sigui contundent si algú no compleix la normativa. Nosaltres estem fent un gran esforç per tal que el sector compleixi les lleis, inclosos els nouvinguts, que gràcies al nostre programa El comerç t'acull l'acompanyem on les administracions no arriben, però no ho podem fer sols, necessitem que aquells que tenen la potestat s'impliquin i ens ajudin. El comerç és vida, és ciutat i som part important de l'economia d'aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.