Gran angular

Plataformes territorials demanen la suspensió temporal de grans projectes de renovables

La Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa creu que la suspensió és imprescindible mentre no es fan les modificacions del Decret llei 16/2019

La Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa, que integra 88 plataformes i entitats, considera imprescindible la suspensió temporal de grans projectes d’energies renovables mentre es preparen les modificacions del Decret llei 16/2019 que va presentar fa una setmana la conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Segons la Xarxa, després de la compareixença al Parlament de la consellera Teresa Jordà, segueix havent-hi “una manca de concreció sobre què passara amb els projectes en tramitació i els declarats viables en la consulta prèvia per la Ponència d’energies renovables.” Hom insisteix que la millor via per afrontar el canvi de model de transició energètica és la derogació immediata del Decret Llei 16/2019. Les diverses entitats reivindiquen que tot plegat serà pura retòrica si no s’aturen els projectes en tramitació, que irremissiblement afectarien greument la biodiversitat, canviarien el paisatge i comprometrien el desenvolupament d’àmplies zones rurals de Catalunya.

Les entitats demanen que s’aturi el procés de tramitació de tots els avantprojectes de grans centrals presentats fins ara, “tot tenint en compte que la majoria es troben en fase inicial de viabilitat d’emplaçament, cosa que no atorga cap dret a les empreses promotores.”

La Xarxa manifesta que “cal elaborar una planificació acurada de la transició energètica a Catalunya i establir uns criteris rigorosos respecte a les condicions que han de complir les grans instal·lacions. I s’ofereixen a treballar conjuntament amb la conselleria per dissenyar una transició energètica que garanteixi la preservació del territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.