Economia

Vols regulars d’Andorra a Madrid a partir de l’hivern

El govern català i andorrà valoren ampliar després la connexió amb altres ciutats com París o Lisboa

L’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell operarà vols regulars des d’aquest hivern, un cop el govern andorrà els adjudiqui durant el proper mes d’octubre. Els primers vols enllaçaran amb Madrid i després s’hi afegiran altres “destinacions estratègiques”, com París o Lisboa, segons es va concretar ahir en la trobada a Andorra entre el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra, Jordi Gallardo. El govern andorrà preveu una aportació econòmica en cas que fos necessari garantir la viabilitat econòmica cobrint possibles dèficits operatius. Segons destacava Puigneró, “gràcies al conveni signat amb el Govern d’Andorra” es podrà compartir la infraestructura i invertir gairebé un milió d’euros en l’abalisament i il·luminació de la plataforma. Amb les millores previstes es podrà ampliar el rang horari en què es podrà operar des de l’aeroport a partir de l’any vinent. El vicepresident Puigneró celebrava l’operativitat de aeroport, que considera un exemple de la importància de la connectivitat: “Amb aquesta aposta conjunta, donem la possibilitat als ciutadans del Pirineu de tenir connexions amb ciutats europees des de l’aeroport de La Seu. Al seu torn, Jordi Gallardo definia l’aeroport com “una infraestructura cabdal per desenclavar el nostre país i tota l’àrea de l’Alt Urgell i el Pirineu” i recordava que aquest és un objectiu que va iniciar-se amb el primer conveni amb la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014, i que “ ara fructificarà”.

Aquesta era la primera reunió oficial entre els dos mandataris des que van accedir als seus càrrecs, acompanyats per altres membres dels respectius governs, així com el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela. A banda de l’aeroport d’Andorra-La Seu, Puigneró i Gallardo van parlar sobre polítiques digitals, una qüestió estratègica per a les dues institucions. És per això que es va acordar la creació d’un grup de treball “per trobar sinergies comunes en polítiques d’economia digital, així com en l’àmbit de la seguretat”. Per la seva banda, Gallardo va explicar els darrers avenços legislatius al Principat, com la llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.

Lleida potencia l’ús aeroespacial

Jordi Puigneró també va visitar ahir l’Aeroport Lleida-Alguaire amb motiu de l’aprovació d’una modificació del Pla especial de l’aeroport que permetrà construir un hangar i dos nous edificis per a empreses de formació i start-ups, i seguir avançant així en el projecte Air&Space Port Lleida-Alguaire. Segons el vicepresident, serà l’únic port espacial d’Europa i el segon centre de proves de propulsió per a coets llançadora del continent. Puigneró va fer èmfasi en que Lleida-Alguaire serà un dels aeroports més importants del sud d’Europa en aquest àmbit, i va afirmar: “Si mirem el futur, aquesta és una aporta tant o més important que la d’aeroports de transport de persones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.