Política

Ciuró creu que l’avantprojecte de la llei estatal sobre segona oportunitat pot ser un “retrocés”

L’oficina de la segona oportunitat ha atès fins ara 500 persones en situació d’insolvència

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha lamentat que algunes propostes incloses en l’avantprojecte de la llei estatal de segona oportunitat “podrien implicar un retrocés”. La titular de la cartera catalana de Justícia ha apuntat, per exemple, a les noves restriccions previstes per a l’exoneració del deute, que “tanca totalment la porta” a cancel·lar les obligacions de pagament amb la Seguretat Social o Hisenda, contràriament al que defensa la Generalitat, segons s’explicita en una nota del Departament.

Ciuró ha demanat la “complicitat” de tots els actors implicats en matèria de segona oportunitat amb la Generalitat perquè el govern de l’Estat faci “marxa enrere” en aquestes propostes.

La consellera ha confessat que té la “sensació” que “més que millorar”, el que vol l’avantprojecte de llei és “pervertir” l’esperit de la segona oportunitat, “que és defensar les persones vulnerables. Ciuró ho ha dit durant la cloenda del primer Congrés Europeu sobre la Segona Oportunitat, organitzat pel Consell de Col·legis d’Advocats.

La titular de Justícia també ha mostrat discrepàncies sobre les previsions legals per suprimir l’assistència lletrada en la major part dels procediments sobre segona oportunitat. “Genera una clara indefensió i impossibilita l’accés a l’assistència jurídica gratuïta del deutor”, ha advertit.

“Si com a societat ens volem resilients no podem deixar enrere aquells que en un moment donat necessiten posar el comptador a zero i tornar a començar”, ha valorat Ciuró. També ha considerat que la segona oportunitat “no només afavoreix la defensa dels drets personals i la cohesió social, sinó que també ens permet reactivar el teixit productiu i l’economia”.

En aquest sentit, la consellera s’ha mostrat satisfeta amb el projecte de l’oficina per a la segona oportunitat del Departament de Justícia, un servei públic “pioner a tot l’Estat” que, des del maig passat, ha atès 500 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.