Gran angular

Girona, la demarcació amb més bonificació de l’IBI per instal·lar plaques solars

Un estudi d’Otovo revela que un 97,9% dels habitants de municipis de més de 10.000 habitants de Girona es poden beneficiar d’una rebaixa en aquest impost

Fins a un 97,9% dels habitants en municipis de més de 10.000 habitants de la demarcació de Girona es poden beneficiar de bonificacions en l’Import de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques solars, el que suposa 491.488 habitants, segons un estudi d’Otovo, comunitat virtual d’autoconsum.

D’aquesta taxa impositiva de caràcter municipal que tots els propietaris de béns immobles es pot obtenir una bonificació de fins al 50% de la seva quota íntegra, tot depenent de l’ajuntament i del tipus d’immoble.

En el cas de Lleida, els possibles beneficiaris poden arribar als 189.683, un 94% dels habitants en municipis de més de 10.000 habitants. En el cas de Tarragona, el percentatge esmentat arriba al 88%, mentre que a Barcelona al 87,3%.

Pel que fa a l’ICIO, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que s’abona per qualsevol obra que requereix llicència, molt sovint es bonifica simultàniament a l’IBI. En el cas de la demarcació de Girona, fins a un 93% del segment estudia es pot beneficiar de bonificacions simultànies, per sota de Lleida, que arriba al 94%. Barcelona arriba al 84,1% i Tarragona al 80,9%. En aquest import, el percentatge més gran que poden oferir els ajuntaments per llei per bonificar la instal·lació de sistemes per a l’autoconsum és del 95%.

Val a dir que la bonificació de l’IBI és la que més ajuda amortitzar la inversió. El període simple de retorn de la inversió de la instal·lació pot reduir-se fins als 3-5 anys i mig amb una bonificació del 50% durant 5 anys, tot depenent si la instal·lació s’ubica en un indret que presenti més o menys producció anual d’energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.