Gran angular

Àngels sense ales i amb els peus a terra

Lourdes Carbó orquestra i forma persones que faciliten als més rics del món el dia a dia de la seva vida privada

Manegen temps, emocions i informació, mai tasques concretes
El ‘personal angel’ fa qualsevol gestió que sigui legal i moral
Lourdes Carbó
CEO d’Alberta La Grup
Tenim recursos infinits per aconseguir allò que els clients volen
Arantza Fabregat
Alumna de TLI

The Lifestyle Institute forma personal angels exclusius per a persones també exclusives. Va ser creat el 2021 per Lourdes Carbó, cofundadora i CEO d’Alberta La Grup, la primera agència de Barcelona, i de les poques que hi ha al món, especialitzada en personal angels, homes i dones que donen assistència holística als HNWI i als UHNWI (high i ultra hight net worth individuals), és a dir, individus amb patrimoni net alt o ultraalt, aquell 1% de la població mundial a qui es qualifica de megarics.

Treballen amb molta discreció, però amb una creativitat i eficàcia absolutes. S’espera d’ells un servei global i efectiu. “Ajudem individus o famílies en l’organització de les seves vides privades. Són persones o famílies que necessiten molts satèl·lits perquè la seva vida privada funcioni correctament”, comenta Carbó, que puntualitza que els seus clients tenen entre cinc –el que menys– i quinze –el que més– cases al voltant del món, “que han d’estar a punt per quan les necessitin”.

Però quina és la funció dels personal angels? La resposta de Carbó és clara i contundent: “Fem qualsevol gestió que sigui legal i moral.” Explica que treballen coordinats amb els equips de les famílies o individus, és a dir, que actuen harmonitzats amb xofers, mainaderes, cuiners, majordoms, house manager i qualsevol altre tipus d’assistents. Mai, però, s’ocupen de la part corporativa (negocis), ni assumeixen les feines que pertanyen als membres dels equips de les famílies per a les quals treballen.

“Són gent que viatgen sense maletes, però han de trobar-se tot allò que cal quan arriben al destí. Nosaltres sabem quines són aquestes coses i fem que siguin allà on han de ser”, comenta Carbó.

Alberta La Grup.

Al llarg dels seus quinze anys de vida, Alberta La Grup ha tingut al voltant de 300 clients de 28 nacionalitats –un 5% de l’Estat espanyol i també algun català–, molts dels quals continuen confiant en els seus serveis. Entre ells, esportistes d’elit –futbolistes i tennistes, sobretot–, inversionistes, famílies amb grans patrimonis... Tot aquell que formi part de l’1% de la població més rica del món.

“És un estil de vida. Els diners no són importants quan has de satisfer les seves necessitats. Per a ells, el temps és poder, no diner. Per tant, intentem avançar-nos a les seves necessitats, entrem de puntetes a casa seva i manegem el temps, les emocions i la informació. En cap cas, gestionem tasques”, explica Carbó.

La fundadora d’Alberta La Grup va treballar durant més de deu anys com a secretària de la presidència per a una família empresària catalana. Un bon dia, el seu cap es va vendre l’empresa i va marxar als Estats Units, i ella es va quedar sense feina. “Llavors vaig decidir fer el pas. Havia descobert l’ofici de personal angel a Londres i s’assemblava bastant al que jo havia estat fent durant una dècada. Així que vaig capitalitzar l’atur i, amb el meu marit, en Juan Antonio, vam crear l’empresa i vam començar a treballar amb tres clients, entre ells, el meu antic cap.” Era el 2007. A hores d’ara, Alberta La Grup té dotze persones en plantilla i més de trenta col·laboradors freelance que treballen amb ells de manera fixa.

Davant la dificultat de trobar empleats que puguin actuar de personal angels, va decidir crear l’institut i formar-los. Ofereix dos programes, de cinc mesos de durada: el Post Graduate - Diploma PA, per iniciar-se en la professió, amb més de 22 assignatures en les quals s’entrenen més de 137 habilitats; i el Pro Program, per actualitzar, millorar o ampliar els coneixements ja adquirits. La tercera edició dels programes començarà l’octubre vinent, i el comitè d’admissió triarà entre tots els sol·licitants qui ocuparà les dotze úniques places disponibles en el postgraduat.

Arantza Fabregat és una jove de 32 anys, veneçolana, que està fent el postgraduat a The Lifestyle Institute. Ja feia de personal angel, però volia adquirir més habilitats “i ampliar la llibreta de contactes”. Assegura que “resoldre problemes i situacions límit” és la seva vocació. Sobre la professió, comenta que els clients “són molt exigents”, però que tenen “recursos infinits per aconseguir allò que volen”. Per això, rebla: “Disposar d’una persona com nosaltres al costat, els obre un món infinit, perquè gestionem les seves expectatives. Tenim un peu al cel i l’altre a la terra”, i això els fa especials. Això sí, sempre amb respecte, honestedat i discreció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.