Editorial

editorial

Dotze anys de L’Econòmic

Renovem un any més el nostre compromís amb una manera d’explicar aquest país en clau econòmica i amb l’ambició que interessi al nombre més ampli de persones possible

L’Econòmic va néixer fa 12 anys enmig de dues crisis: una d’econòmica de gran impacte, la que va arrasar les caixes d’estalvis i bona part del sector immobiliari, i una altra d’estructural i més àmplia, la que afecta des de fa molts anys els mitjans de comunicació, sobretot els escrits, per als quals cada dia que passa resulta difícil viure de fer notícies.

I, malgrat totes aquestes dificultats, encara continuem fidels a la cita mensual amb els nostres lectors en paper, i a la diària amb els seguidors del nostre portal informatiu digital. Mantenim ben alta la defensa del periodisme rigorós i reposat especialment en els temps actuals, caracteritzats per la falta de certeses i l’acceleració del ritme dels esdeveniments. Oferim espais de reflexió i anàlisi i expliquem històries tranquil·les en un entorn advers, que ens porta a tot el contrari: a canviar constantment la distància focal i a prestar atenció a múltiples coses a la vegada. Tot plegat condiciona la manera d’entendre i interpretar el que passa al nostre voltant. I això és substancial perquè ens pot fer fàcils de manipular.

Renovem un any més el nostre compromís amb una manera d’explicar aquest país en clau econòmica i amb l’ambició que interessi al nombre més ampli de persones possible, perquè tots fem l’economia. L’etimologia del mot economia no enganya: és la ciència de les coses de casa, de l’oîkos grec. Aspirem a explicar les coses de casa nostra parlant amb els seus protagonistes: els empresaris, els autònoms, els sindicalistes, els treballadors, els emprenedors, etc.

A vegades, pel fet d’informar sobre economia, hi ha la propensió a atribuir-nos una suposada habilitat de predir l’esdevenidor. Però, com més sabem, més ens adonem que l’economia és capritxosa i fa el que vol. En tot cas, com cada any coincidint amb el nostre aniversari, ens posem la disfressa d’endeví per destriar els projectes emprenedors de base tecnològica que triomfaran. No ho fem sols, de fet, ens ajuden un grup d’experts de molta solvència. És també una manera d’enviar un missatge positiu en un moment d’un cert pessimisme: hi ha molt talent i moltes idees a la nostra societat!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.