Focus

A la recerca de nous talents

Multinacionals busquen entre els alumnes de la UPC enginyers industrials i aeronàutics

Com que no val la pena perdre el temps discutint allò de la muntanya i Mahoma, ja fa anys que la Universitat Politècnica (UPC) organitza fòrums d'empreses en facultats de sectors tecnològics, potser els més conscienciats —i amb més oferta, és clar— a l'hora d'anar a cercar talent i fins i tot de promoure convenis de col·laboració per pràctiques o gestionar contractes de treball.

La fira més important de l'Estat és el Fòrum ETSEIB, punt de trobada entre el món empresarial i estudiants d'enginyeria industrial de la UPC, amb 50 empreses (com Damm, Alstom i Seat) i 4.000 alumnes, i que acaba de celebrar la que ja és la seva vint-i-unena edició.

Més jove és el fòrum d'empreses del sector industrial i aeronàutic a Terrassa —ha tancat la cinquena edició—, que durant una jornada (el 2 de març) va ser un veritable intercanviador de currículums i experiències i de recerca de talent. Segons el vicepresident executiu de Ficosa —una de les firmes presents—, Josep Maria Tarragó, “a la indústria espanyola li faran falta a mitjà termini més de mil enginyers en aeronàutica per dissenyar i construir avions”. Què busquen, però, les empreses? Segons Laura Gil, del servei de recursos humans de la siderúrgica Celsa, “es necessiten economistes i enginyers per especialitzar-se en una àrea concreta —en aquest cas, es tracta de passar-hi, almenys, cinc anys— o per anar-se movent en diferents, des dels processos industrials fins a departaments comercials”. És a dir, per potenciar futures promocions internes a partir d'un pool directe de talent captat a la universitat. El director de qualitat del fabricant de connectors SBI, Albert Rodríguez, diu que busquen “enginyers, però no és fàcil trobar-los” i detalla que es troben en vies de muntar nous laboratoris a Terrassa i Sant Esteve Sesrovires pels que necessiten des de becaris fins a investigadors “per tasques de recerca i millora de connectors”. Míriam Sánchez, de recursos humans de la multinacional de l'aigua Fluidra, comenta que la seva cerca de professionals és per “apostar per l'R+D i per treure nous productes” vinculats a l'àmbit de les piscines i el tractament d'aigües amb tecnologies com l'electroquímica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.