Emprenedors
Rentamus
Lloguers més enllà del pis
El portal posa en contacte llogaters i prestadors de qualsevol tipus d'article
David Martínez va tenir una revelació quan ara fa dos anys i mig va veure que als EUA funcionava un negoci consistent a llogar bosses de mà de luxe a dones que volien lluir el glamur per una nit sense haver de buidar-se les butxaques. Allà aquest model estava consolidat i fins i tot sèries d'èxit com Sexe a Nova York s'encarregaven de fer-li publicitat. Va voler importar la idea, però un cop posat a desenvolupar el negoci va veure que no funcionaria per les característiques del mercat espanyol però també perquè, com explica Martínez, “implicava una inversió inicial molt elevada per adquirir les bosses de mà”.
Martínez, però, no va abandonar. Calia redefinir la idea i així ho va fer. Per què comprar les bosses si segur que hi ha moltes dones que en tenen més d'una abandonada a l'armari?, i per què no proposar a aquesta dona que presti aquesta bossa i així tregui un profit d'allò que no usa mai? Aquestes van ser les preguntes que van portar l'emprenedor a plantejar el nou model de negoci, Rentamus, un portal on es pot llogar i prestar gairebé qualsevol cosa.
El portal fa quasi vuit mesos que està actiu però en aquesta primera etapa s'està centrant sobretot a captar negoci de les empreses de lloguer oferint-se com a plataforma per arribar als potencials clients. El que més es repeteix són firmes de lloguer de maquinària, de transport, o empreses que lloguen espais i material per a l'organització d'esdeveniments. “En mig any esperem obrir-nos més a captar el particular, però per començar ens era més senzill anar a les empreses que ja viuen d'això”, explica Martínez.
ASSEGURANÇA.
David Martínez és ara l'únic accionista i ha finançat el projecte bàsicament amb fons propis i públics. Ara l'emprenedor busca nous socis per finançar el creixement i ha obert una ronda de finançament per aixecar 240.000 euros. De moment l'empresa ha participat en diversos fòrums d'inversió amb les xarxes d'Esade, BANC i La Salle i també a través del programa Projecta't de la Generalitat. Amb La Salle, a més, han tancat un acord per instal·lar-se al seu parc tecnològic. Fins ara han estat al centre de negocis CINC del Poblenou de Barcelona.
L'objectiu de Rentamus és arribar a 200.000 usuaris en un any per consolidar una plantilla de cinc persones i facturar uns 2,7 milions en tres anys. En aquesta projecció Martínez també confia en els efectes de la crisi econòmica. “Ha fet que ens replantegem la manera que tenim de consumir i que pensem que potser no cal comprar allò que només farem servir un cop a la vida”, explica. Per això els vestits de núvia, per exemple, són una de les categories que més interès han guanyat, però al portal de Rentamus s'hi pot trobar quasi de tot (amb 1.200 subcategories).