Eines

Les pimes reben especial atenció en l'última convocatòria del setè programa de recerca

Un paquet de 1.200 milions d'euros dels 8.100 milions de la darrera convocatòria del setè programa marc europeu estaran dedicats a finançar recerca i innovació a la petita i mitjana empresa. Aquesta iniciativa, que va començar el 1984 i en la darrera edició abasta dels anys 2007 a 2013, representa l'eina més important d'estímul de la investigació a Europa i la part més important del pressupost de la UE en recerca, que per a l'any vinent serà de 10.800 milions.

La major part de les ajudes per a pimes s'engloben en l'apartat de projectes de cooperació transnacional, al qual poden aspirar grups formats per universitats, empreses i organismes públics de recerca. És un apartat amb deu àmbits temàtics, nou dels quals preveuen suport a les pimes. La Comissió Europea estima que aquest teixit empresarial pot rebre un total de 970 milions d'aquest programa específic.

Uns 250 milions més és la dotació prevista en l'apartat de Recerca en benefici de la pime, que inclou accions de demostració dels resultats de la recerca. Les autoritats europees calculen que unes 4.000 pimes es poden beneficiar d'aquesta convocatòria.

La comissària de Recerca, Innovació i Ciència, Márie Geoghegan-Quinn, va manifestar en la presentació de les ajudes: “El coneixement és la divisa de l'economia global. Si Europa vol seguir competint en el segle XXI, cal donar suport a la recerca i la innovació que generin creixement i ocupació. La intensa competència per obtenir fons de la UE garanteix que els diners dels contribuent s'inverteixin en els millors projectes per superar problemes que ens afecten a tots.”

La major part de les convocatòries de propostes es van publicar el 10 de juliol passat, i algunes de més específiques tindran lloc a la tardor. El setè programa marc (2007-2013) té un pressupost de 55.000 milions d'euros i ha finançat uns 19.000 projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.