Eines

Worldcoo sap treure rendibilitat a la RSC

Tres joves catalans posen en marxa una plataforma de microfinançament que busca recaptar donacions empresarials per a projectes socials a canvi de bona reputació

Una empresa que associï el seu nom a Worldcoo mostra ser responsable i sensible

Abans de començar a operar de manera efectiva (té prevista la seva entrada en servei a partir de l'11 de desembre), la plataforma catalana Worldcoo ja ha aconseguit un notable ressò en les xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació. L'entusiasme que hi posen els creadors de la idea a l'hora d'explicar el projecte és encomanadís i, precisament, aquest és l'efecte que persegueixen per sumar el màxim de complicitats possible. I ho persegueixen no només amb la finalitat de fer rendible el negoci com més aviat millor sinó que la seva fita es planteja amb un clar rerefons solidari. Worldcoo té certa pàtina altruista perquè és una eina apta i eficaç per captar diners que serveixin per finançar projectes socials.

La tramoia de Worldcoo s'articula al voltant del format clàssic de xarxa de microfinançament (crowdfunding) però s'hi suma un element que determina el caràcter diferencial de la plataforma: “Nosaltres no ens quedem ni un cèntim del que va destinat al projecte”, explica Sergi Figueres, llicenciat en dret i en administració i direcció d'empreses i que juntament amb els enginyers Bernat Mir i Aureli Bou han posat en marxa la idea. És Aureli Bou qui, en un vídeo que han penjat a Youtube, destaca que Worldcoo “canviarà el model actual de microdonacions”.

El punt de partida de la seva idea és que qui aporta diners a una causa solidària no té perquè finançar, ni que sigui de retruc, els intermediaris. D'aquesta manera, les aportacions que es facin als projectes que hi hagi en marxa a Worldcoo van destinades íntegrament a finançar el projecte final. Llavors, quina mena de negoci és aquest?

Sergi Figueres explica: “Nosaltres a qui cobrem és a les empreses que decideixin fer de mecenes d'un projecte perquè, a canvi, els donem una eina de comunicació potent que reverteix en la seva bona imatge.”

Tenen clar que l'objectiu a assolir és que “s'identifiqui Worldcoo com una cosa bona” i, per tant, entenen que qualsevol empresa que vegi el seu nom lligat a la plataforma en treu, automàticament, rendiment en termes de publicitat positiva associada a la responsabilitat social corporativa (RSC). “Si s'associa el nom d'una empresa amb Worldcoo, l'empresa està demostrant que és responsable i sensible a les necessitats socials i, per tant, això li és útil. Imaginem que una empresa es vol internacionalitzar, si col·labora en un projecte que s'està duent a terme en aquell territori, pel que fa a imatge en traurà un benefici. Aquesta bona imatge és la que li procura Worldcoo.”

Aureli Bou destaca que “les empreses destinen molts recursos als seus projectes de RSC i això Worldcoo els ho facilitarà. És una eina eficaç per a la gestió i comunicació. Permet a les empres establir llaços amb els seus clients finals a través de la participació comuna en causes socials”. Figueres afegeix que “les empreses estan saturades que els arribin oenagés demanant suport sense que hi hagi un projecte clar i definit. Nosaltres presentem no només el projecte sinó que els fem un seguiment de l'impacte que ha generat pel que fa a imatge la seva implicació. Provem de fer tangible una cosa tan intangible com és la bona imatge”.

Worldcoo no discrimina donatius i canalitza les donacions individuals i l'aportació empresarial. En aquest cas, l'empresa que hi participa lliga la seva imatge a aquell projecte. Sobre els recels que, entre els donants individuals, pugui generar l'associació d'un projecte a la marca d'una empresa, Figueres destaca: “El codi ètic que hem redactat és molt estricte i no farem d'aparador d'empreses armamentístiques, ni de les que es dediquen a comercialitzar amb la pell d'animals, ni amb tabac ni amb alcohol d'alta graduació.”

Worldcoo, que ha disposat del suport de l'Institut Europeu de la Tecnologia (KIC), arrenca amb projectes previstos a Catalunya, Nicaragua, Etiòpia i Níger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.