Empreses

Cerima Cherries triplicarà la producció i vendrà als mercats asiàtics

L'empresa de les Terres de l'Ebre comercialitza al mercat exterior un 95% de les cireres

Adquiriran una calibradora òptica que classifica 60.000 quilos de cireres al dia
L'únic mercat que descarten és l'americà, per la competència de Califòrnia

Aquesta serà la novena campanya en què Josep Enric Cedó, Hèctor Ripoll i David Manero comercialitzen de forma conjunta la seua producció de cireres, a través de l'empresa que van constituir el 2004, Cerima Cherries, que és l'empresa catalana més potent que es dedica exclusivament a aquest cultiu. Produir i vendre de forma conjunta els ha permès accedir al mercat exterior, una fita complicada si el volum de producció és baix. I ho han aconseguit: un 95% de la seua producció es destina a l'exportació, principalment a Anglaterra i Europa continental, però també als Emirats Àrabs.

D'aquí a pocs dies els socis de Cerima començaran la collita de cireres, que aquesta campanya serà d'1,2 milions de quilos. “Tenim un clima privilegiat, amb fred a l'hivern que deixa reposar els arbres i una pujada sobtada de la temperatura a la primavera que fa madurar el fruit de forma més ràpida. Som els primers productors europeus”, explica Manero, un dels socis de Cerima Cherries. I el fet de no tenir gaire competència al principi de la campanya afavoreix que els clients paguen un bon preu pel seu producte. Marks & Spencer i Tesco són alguns dels seus clients. “Tenim dues marques pròpies però envasem amb la marca del client si ens ho demana. També enviem la comanda amb el tipus d'envàs que ens demanen, des de cistelles de 250 grams fins a caixes de 5 quilos”, assenyala Manero. Cerima Cherries i Delis són les dues marques amb què comercialitzen la producció, etiquetada en l'idioma del país on venen però deixant clara a l'adreça la procedència del producte. “Als nostres clients els venem tots els atractius que hi ha a la Ribera d'Ebre”, comenta el soci de Cerima Cherries.

Actualment, l'empresa de la Ribera d'Ebre té 250 hectàrees de camps de cirera, distribuïts entre Tivissa, la Serra d'Almos, la Torre de l'Espanyol i Miravet. “També tenim alguna finca més al sud del Segrià i el Baix Ebre”, detalla Manero. Totes les finques estan en un radi d'uns 25 quilòmetres del magatzem, la qual cosa els permet traslladar-hi ràpidament les cireres.

Cerima Cherries estima que d'aquí a tres anys la seua producció serà d'entre 3,5 i 4 milions de quilos. Mercats emergents, com ara l'asiàtic, són clients potencials. “Hem fet viatges a Xile i l'Argentina per avançar en els tractaments postcollita, que ens permetran mantenir la fruita en bones condicions en viatges llargs”, assenyala Manero, que destaca que es tracta de tractaments naturals. L'increment de producció també es traduirà en un augment de les instal·lacions de Cerima, que ja ha començat enguany. Així, l'empresa de la Ribera d'Ebre adquirirà l'any que ve una calibradora òptica de deu línies que li permetrà classificar 60.000 quilos de cireres al dia (ara en processa 20.000 cada dia). “No tenim estoc, la cirera es cull avui i en menys de 24 hores està llesta per marxar”, comenta Manero. En plena campanya de recol·lecció, Cerima ocupa 250 persones, que arribaran fins a les 700 d'aquí a tres o quatre anys. Durant l'any, uns 40 treballadors fan el seguiment dels arbres i s'encarreguen de contactar amb els clients. D'entrada, l'únic mercat que descarten els socis de Cerima és l'americà, on tenen un competidor directe: les cireres californianes.

Producció (quilos)
1,2 M
Treballadors
250
Any de fundació
2004


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cerima Cherries triplicarà la producció i vendrà als mercats asiàtics

Publicat a