Empreses

Comencen les negociacions a Basi per l'ERO a les plantes de Badalona i Barberà

L'empresa tèxtil Basi ha presentat un expedient de regulació d'ocupació que afecta 118 llocs de treball d'una plantilla que en suma 492. Aquest dilluns està previst que l'empresa i els representants dels treballadors seguin a negociar l'ERO. La firma catalana va anunciar a principi d'abril l'expedient, que representa la reducció de 86 llocs de treball aquest any i 32 més durant el 2014. En el moment de la presentació de l'ERO, l'empresa va fer públic que havia perdut el contracte per a la fabricació d'articles de la marca francesa Lacoste per a l'Estat espanyol i va adduir pèrdues continuades des de l'any 2010.

La companyia catalana tenia des de 1962 la concessió del disseny, la fabricació i la comercialització d'articles Lacoste a l'Estat espanyol i a partir d'aquest any es queda només amb la distribució fins al 2018. Tot i això, l'empresa ha anunciat que es mantindran els punts de venda a tot l'Estat i el subministrament de peces que es comercialitzen sota la marca Lacoste.

La negociació de l'expedient comença ara amb la mediació del departament d'Ocupació de la Generalitat després que en un primer moment l'empresa negués la legitimitat dels representants legals dels treballadors, formada per membres de la UGT, CCOO i la CGT.

L'expedient afecta treballadors de planta de producció de Badalona, on hi ha la seu de l'empresa, i del magatzem logístic de Barberà del Vallès. Miguel Prados, representat de la UGT, considera que l'ERO és “excessiu” i manté que no hi ha “causa suficient per plantejar una reducció tan dràstica de la plantilla”. Per això assegura que els representants dels treballadors intentaran reduir l'impacte de l'expedient i no descarten fer mobilitzacions si no s'arriba a cap acord. El pròxim 2 de maig es tanca el període de consultes de l'ERO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.