Empreses

Chocolates Solé espera arribar enguany als Estats Units i Alemanya

L'empresa vallesana ja ven a França, Bèlgica, Dinamarca i l'est d'Europa.

A l'exterior valoren el nostre producte i tenen poder adquisitiu

L'empresa Chocolates Solé confia a arribar aquest any als mercats alemany i nord-americà a través de socis locals, segons ha explicat el seu gerent, Alessandro Baldassarri, que és la tercera generació d'aquesta empresa familiar. La companyia, que ven els seus productes principalment a Catalunya però també a l'Estat espanyol, està present actualment en mercats com el francès, el danès, el belga, el búlgar, el polonès i el romanès. A més, fa vuit anys que participa a la fira de productes ecològics BioFach de Nuremberg (Alemanya), que és la principal trobada mundial de productes biològics, i el mes de juliol d'enguany participarà a la fira alimentària Fancy Food Show, a Nova York, justament per donar-se a conèixer. “El producte ecològic no és una estratègia per vendre més, és una filosofia que coincideix amb la nostra manera de fer”, explica Baldassarri. De fet, l'empresa va ser pionera en la fabricació de xocolates ecològiques i s'hi dedica de ple des de l'any 1999. “Vam ser pioners en això però no només a l'Estat espanyol, sinó també a àmbit europeu, i ara ens hem convertit en una empresa de referència en el mercat estatal i estem en plena expansió en el mercat europeu”, explica. De fet, anys enrere la producció de la casa se centrava bàsicament en el producte convencional, que concentrava el 90% de la producció, però ara el percentatge de producció convencional ha baixat fins al 65% i el 35% restant és producte ecològic.

qualitat.

“Fem un producte de qualitat però no exclusiu, amb uns preus que no són excessius”, explica Baldassarri. Amb tot, les xocolates Solé es troben en petits establiments i botigues de proximitat i no pas en grans superfícies comercials. “És cert que cada vegada queden menys botigues de conveniència i, en canvi, hi ha més àrees comercials, però hi ha uns avantatges clars en el control dels punts de venda, que és que pots cuidar el teu producte molt més”, argumenta el gerent de la companyia.

L'empresa no té marca blanca ni fabrica per a distribuïdors, però sí que fa alguna producció per a tercers quan el que es demana són productes especials i de qualitat. “Estem preparats per produir a mida, i des de fer petites comandes fins a grans produccions”, diu Baldassarri. La producció anual de la companyia s'acosta a les 300 tones de producte en rajoles, ja sigui en forma de xocolata o de turró de xocolata. En total, les referències superen el miler però són una cinquantena els diferents productes de la companyia.

A banda de produccions especials (rajoles de tot tipus i sabor, cacau en pols, xocolata a la tassa, turró de xocolata...), producte convencional i ecològic, Chocolates Solé també fabrica xocolata sense sucre.

L'empresa va ser fundada per l'avi de l'actual gerent de la companyia, l'italià Quirino Baldassarri, l'any 1946, qui primer va provar sort amb un negoci de pasta i caramels que no va reeixir i més tard ho va provar, amb èxit, amb la xocolata de qualitat. El primer obrador estava situat al barri del Clot de Barcelona, on van mantenir les oficines fins a l'any 1992, però ja a la dècada dels 70 la producció es va traslladar a una de les naus de Barberà del Vallès on estan en l'actualitat.

L'any passat la facturació va superar els dos milions d'euros i s'espera un resultat similar per al 2013.

Facturació

2 M€

Treballadors

20

Any de fundació

1946

L'avi de l'actual gerent, l'italià Quirino Baldassarri, va provar amb el seu soci Solé de fer producció de xocolata de qualitat en vista de la mancança d'aquest tipus de producte (es venien succedanis) i va obrir al Clot de Barcelona el seu primer obrador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Chocolates Solé espera arribar enguany als Estats Units i Alemanya

Publicat a