Empreses

Expafruit crea una nova línia de flams elaborats amb fruita

L'empresa santboiana, que elabora preparats de fruites per a productors de iogurts, gelats i pastissos, treu al mercat les seves postres sense llet ni ous

El producte està elaborat en un percentatge molt alt amb fruita, sense lactis ni ou

Tot i tenir una gran riquesa en la producció fruitera, a l'Estat espanyol es consumeix poca fruita per la mandra de pelar-la i perquè s'emmagatzema malament. Això és el que defensen els responsables de l'empresa santboiana Expafruit, i és el que els ha motivat a fer un pas endavant i crear dues línies de postres a base de fruites: Frutiflan i Naturfruit, amb els quals passen de ser un proveïdor per a fabricants de postres a oferir el seu propi producte a la secció de refrigerats dels supermercats. Expafruit processa des del 1973 la fruita que serveix altres empreses i que s'incorpora a iogurts i gelats, i coincidint amb l'edició de la fira Alimentària del 2012, van llançar al mercat el que Joaquín Vilalta, director comercial de la companyia, defineix com “una manera divertida de menjar fruita”. El producte està elaborat en un percentatge molt elevat amb fruita, sense lactis ni ou, però Expafruit aposta per denominar-lo flam per la seva semblança amb aquest producte, sobretot pel que fa a la textura. “Quan es posa el Frutiflan o el Naturfruit al plat, queda com un flam, no pas com una compota”, diu el director comercial. Els avantatges dels nous productes rauen, per Vilalta, en què no aporten ni greix, ni colesterol, ni gluten, cosa que els fa aptes per a molts consumidors que tenen problemes amb les postres làcties tradicionals. A més, el seu contingut en fibra és alt perquè la base és la fruita, segons Vilalta. Expafruit ha creat dues línies diferents per captar tant el públic infantil com l'adult. Frutiflan, per als més petits, ofereix tres combinacions, entenent com a tal una base de fruita amb una salsa també de fruita: mandarina amb mandarina, plàtan amb maduixa i préssec amb vainilla. Pel que fa al Naturfruit, pensat més per als adults, les combinacions són de pinya amb maracujà, pera amb canyella i poma amb fruits vermells. “La textura és igual però els sabors són diferents”, assenyala Vilalta, que destaca que aquests productes són nous al mercat. Per fer possible la fabricació dels nous productes Expafruit, ha invertit 750.000 euros en la nova maquinària instal·lada a la nau de 22.000 metres quadrats que la companyia té al polígon Les Salines, a Sant Boi de Llobregat. De moment, les postres es troben als centres comercials Corte Inglés, Hipercor i Carrefour.

La producció i venda de Naturfruit i Frutiflan representa, tanmateix, el 2% de l'activitat d'Expafruit, una empresa que el 2011 va facturar 25 milions d'euros. La companyia, que va inaugurar el 1973 la família Pers, continua dedicant-se a l'activitat que ha desenvolupat des d'aleshores: el tractament de fruita a partir de la primera transformació, quan ja ve neta de branques i fulles, per tal d'oferir-la a la mida de les necessitats dels seus clients. “La tractem segons les especificacions dels clients, que la vol sempre amb el mateix punt de maduresa”, precisa el director comercial. Per a aquesta manipulació treballen amb contenidors d'acer inoxidable de 500 i de 1.000 quilos de capacitat, la qual cosa els permet processar cada any 35.000 tones de producte. A més de fruita, preparen cereals, xocolata, mescles aromàtiques i productes amb flors i llavors per als fabricants de postres, que són els seus principals clients. És a dir, empreses com Danone, Kraft i Europastry, que utilitzen els preparats d'Expafruit per elaborar iogurts, pastissos, gelats i postres que incorporin fruita i cereals. El fet de treballar amb empreses de primer nivell fa que el seu producte acabi sent distribuït al mercat espanyol, europeu –França, Portugal i Itàlia, sobretot– i també al nord d'Àfrica i a l'Orient Mitjà.

producció

35.000 t.

Treballadors

150

Any de fundació

1973

Expafruit prepara des de fa 40 anys fruita, cereals i xocolata per als fabricants dels postres lactis, que incorporen aquests productes a iogurts, gelats i pastissos.

Producte de l'Any 2013

R.M.B.

La nova línia creada per Expafruit ha estat ben acollida, ja que ha estat reconeguda com el producte de l'any dels Premis a la Innovació 2013 en la categoria de postres. Aquests premis els atorga la consultora Symphony IRI, especialitzada en el mercat del gran consum, arran d'un test de concepte fet a 10.000 persones i d'un examen del producte realitzat a 100 usuaris del segment del mercat al qual s'adreça el producte. Aquests premis reconeixen 38 productes alimentaris, de drogueria i basar i d'higiene i cosmètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Expafruit crea una nova línia de flams elaborats amb fruita

Publicat a