Empreses

Bayer descarta ajustos en les seves plantes a l'Estat

Els tres màxims directius de la divisió ibèrica (Estat espanyol i Portugal) de la multinacional alemanya Bayer van fer dimarts a Madrid una compareixença conjunta, de manera extraordinària, per repassar l'estat de salut de la firma i donar a conèixer l'estratègia futura ara que la companyia celebra 150 anys.

Rainer Krause –conseller delegat i responsable de la branca de salut Bayer Healthcare–, Rolf Deege –encarregat de la divisió fitosanitària Bayer Cropscience– i Jesús Loma-Ossorio –director general de Bayer Materialscience, l'àrea de plàstics i materials– van admetre que els resultats del grup a la Península han registrat una sotragada, però van dir que s'espera recuperar “el camí del creixement a partir del 2014” i que Bayer Iberia “és una de les divisions més importants del grup i ho continuarà sent”.

Davant l'amenaça del tancament de plantes, la declaració suposa un bàlsam per als 2.160 treballadors de la multinacional a l'Estat i, en l'àmbit català, per al personal de la planta de Tarragona, que amb més de 200 empleats és la principal productora de matèries primeres per a plàstics al sud d'Europa.

En aquest sentit, Jesús Loma-Ossorio va afirmar que “Bayer Materialscience és una empresa de futur” i va destacar la necessitat de “continuar sent eficaços des de la planta de Tarragona” per poder aspirar a futures inversions en ampliacions de producció que pugui fer l'empresa.

Els sectors de l'automoció, la construcció, el calçat i la refrigeració són els principals clients dels materials que surten de Tarragona i, malgrat la caiguda del consum intern, Loma-Ossorio indica que “més del 90% va a l'exportació”.

A banda de la planta tarragonina, Bayer també té a Catalunya una planta per a vernissos a la Zona Franca i les oficines de Barcelona, des d'on es gestiona l'activitat i la comptabilitat de Bayer per a una vintena de països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.