Emprenedors

Obrir una porta a la medicina privada

El portal iGlobalmed es proposa acostar aquest servei al públic general oferint preus ajustats i un ventall ampli d'especialistes

Al pacient li oferim
el millor cirurgià de cada especialitat a un preu assequible

Contractar una mútua de salut és una opció força generalitzada -a pesar de la caiguda puntual que ha patit aquest sector per la crisi econòmica- però quan es parla de medicina 100% privada el més normal és pensar en un servei extremadament car i accessible tan sols per a uns pocs privilegiats. Aquesta és la premissa que volen trencar els fundadors del portal iGlobalmed, que des del passat desembre ofereix la possibilitat de contractar serveis de medicina privada per internet amb descomptes importants que poden arribar fins al 50%, explica Miguel Fernández, un dels seus cofundadors. “Els pacients privats arriben a pagar vuit vegades més per una consulta amb un especialista que el que paguen els que van per mútua, nosaltres venim a oferir un punt intermedi que sigui atractiu per als pacients i per als metges”, explica Fernández.

Els usuaris d'iGlobalmed no s'han de registrar prèviament ni han de pagar cap quota mensual, “només paguen els serveis que contracten”, destaca l'emprenedor. El portal pot tancar preus ajustats perquè ofereix a metges i centres una via d'entrada de pacients privats que generen una major rendibilitat que els que entren a través de les mútues. “Volem trencar la idea que accedir a una sanitat privada de qualitat és car”, destaca Fernández.

quatre ciutats.

De moment iGlobalmed cobreix més de 30 especialitats amb un quadre mèdic ubicat a Barcelona, Madrid, València i Sevilla, i negocia acords amb centres i clíniques privades d'aquestes ciutats per oferir també serveis d'hospitalització.

El portal acaba de tancar un acord amb la Clínica La Luz de Madrid i a Barcelona l'empresa negocia amb la clínica Tekhnon, la clínica Sagrada Família i la Dexeus, on ja disposa d'acords amb alguns dels seus especialistes. “Capten més del 90% dels metges que visitem, amb els centres el procés de negociació és més lent en part perquè molts d'ells estan immersos en processos de fusions, però la recepció a la nostra proposta és bona”, destaca. Un percentatge animat en part per les conseqüències de la crisi econòmica que, tot i que menys, també es deixa notar en el sector salut. “Abans els metges no es preocupaven si una setmana tenien la consulta buida, però en canvi avui això els fa pànic”, diu l'emprenedor.

segona opinió.

En poc més de mig any el portal ha gestionat serveis per a més de 500 pacients i registre un ritme de mig miler de visites al dia. La majoria dels pacients han contractat consultes a especialistes però iGlobalmed també ofereix serveis de cirurgia.“Al pacient li obrim la possibilitat de disposar del millor cirurgià de cada especialitat a un preu assequible i sense els retards habituals a la sanitat pública”, afirma el cofundador del portal, que també ofereix la possibilitat de finançar el servei.

Fernández afegeix que iGlobalmed és també “una eina molt interessant per als pacients de la sanitat pública o de mútua que volen una segona opinió d'un especialista reputat”. ”La salut, juntament amb el sexe, és el tema més buscat a Google amb molta diferència sobre els altres”, afegeix. A més, Fernández destaca que les llistes d'espera en la sanitat pública també empenyen pacients cap a la sanitat privada “si els ofereixes la millor qualitat, preus ajustats i l'opció de finançar l'operació”.

iniciar l'expansió.

Després d'aquest primer mig any al mercat l'objectiu de l'empresa és expandir el negoci a altres ciutats amb l'objectiu de cobrir-ne fins a sis més abans de finals d'any. “A cada una d'elles volem tenir un mínim de set o nou especialitats”, destaca Fernández.

De moment la companyia preveu cobrir aquesta primera fase d'expansió amb recursos propis però buscaran l'entrada de nou capital per seguir amb l'expansió del negoci a mitjà termini. A més Miguel Fernández no descarta internacionalitzar el portal en una etapa posterior. “No tenim pressa, volem fer les coses poc a poc i primer consolidar-nos aquí, però és evident que parlem d'un negoci molt escalable que es pot portar a altres mercats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.