Gran angular

El domini de Barcelona

El .bcn, per altra banda, és sol·licitat per a propòsits institucionals dels departaments i serveis en línia de l'Ajuntament de la ciutat de Barcelona, comunicacions ‘online' i ‘offline', així com qualsevol mitjà imprès.
Són necessaris dos dominis de nivell superior per a una ciutat? Evidentment l'Ajuntament de Barcelona ho té clar

Internet ha revolucionat el món en què vivim. En poc més de 30 anys ha passat de ser una xarxa de pocs a esdevenir el mitjà de comunicació de milions de persones. D'una simple eina d'investigació, al medi on es mouen els grans negocis del present i del futur i on viu l'actiu més important del nostre temps: la informació.

Al juny del 2008, durant la reunió a París de l'Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN, es va decidir donar més flexibilitat a la creació de noms de domini i es va aprovar llavors la inclusió de nous dominis genèrics de primer nivell en el sistema d'adreces d'internet. Aquesta nova política és coherent amb les tendències d'utilitzar plataformes obertes i codi lliure que estan prenent cada vegada més força en el món de les comunicacions.

A l'ICANN hi van acudir nombrosos interessats que van pagar una elevada xifra perquè les seves propostes fossin estudiades i finalment aprovades. L'Ajuntament de Barcelona, representat per la Fundació PuntCat, va ser un d'ells. La seva proposta es va basar en dos nous dominis de primer nivell, el .barcelona i el .bcn.

La pregunta que salta a la vista és saber per què l'Ajuntament de Barcelona ha apostat per obtenir dos nous dominis quan altres ciutats com Berlín, París, Miami, Dubai, etc. s'han conformat amb un de sol.

El .barcelona, segons la proposta presentada a l'ICANN per la Fundació PuntCat, es destinarà a facilitar les comunicacions digitals des de, cap a i dins de la comunitat de Barcelona, proporcionar una plataforma per al desenvolupament de la comunitat en l'espai digital i reforçar la imatge de la comunitat de Barcelona davant del món.

El .bcn, per altra banda, és sol·licitat per a propòsits institucionals dels departaments i serveis en línia de l'Ajuntament de la ciutat de Barcelona, comunicacions online i offline, així com qualsevol mitjà imprès.

Són necessaris dos dominis de nivell superior per a una ciutat? Evidentment l'Ajuntament de Barcelona ho té clar, atès que ja ha destinat una funció per a cada un.

Indubtablement Barcelona és una ciutat que trepitja fort en aquest tema. Amb un domini genèric, el .cat, i dos nous dominis .barcelona i .bcn, ningú dubtaria que creu fermament en aquest nou escenari. Tot apunta que utilitzarà el canvi per concentrar la manera de comunicar la seva marca, la seva identitat, i situar encara més la seva imatge davant de tota la comunitat d'internet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.