Emprenedors

Un gestor per a pimes al núvol

Billage és una plataforma de gestió dirigida a microempreses i autònoms

Quan Antoni Guitart i els altres dos socis fundadors de Billage van començar a desenvolupar aquesta plataforma de gestió per a microempreses i autònoms el 2010 no partien de zero. Guitart ja coneixia en primera persona el que significava ser emprenedor i el que necessitaven les petites empreses i professionals en el seu dia a dia perquè amb tan sols 22 anys havia fundat ja una empresa de serveis informàtics per a pimes.

Sobre aquesta base els tres socis van desenvolupar el producte durant dos anys llargs: “Dedicar tant de temps a això abans de sortir al mercat no ens va ajudar, però no podíem córrer el risc de precipitar-nos perquè aquest és un sector madur i amb una competència molt forta”, explica Guitart.

La plataforma la van llançar al núvol a principis del 2013 amb l'objectiu d'aportar al mercat, explica l'emprenedor, “una eina diferent a les existents, que es fixés molt en les necessitats dels autònoms i de les microempreses i que aportés molt més que un servei de comptabilitat”. Aquest és de fet l'esperit d'aquest programari, delegar les tasques comptables en una gestoria i centrar-se en processos d'alt valor com la captació de clients, tresoreria o gestió de projectes “i fer que estiguin entrellaçades les unes amb les altres perquè la informació flueixi”, apunta Guitart.

Entrada de socis.

Els tres socis fundadors van invertir 100.000 euros en el procés de desenvolupament de producte i el passat juliol la start-up va tancar una primera ronda de finançament que va suposar l'entrada de tres nous socis, dos inversors privats i la societat valenciana Sinensis Seed Capital (el fons d'inversió llavor de l'acceleradora BBooster), i que va suposar la injecció de 150.000 euros més.

Billage ha concentrat el nou capital a accelerar la captació de clients, “sense invertir-hi aquest procés de captació es feia molt lent”, destaca. L'objectiu de la plataforma és assolir una quota de 20.000 clients en el conjunt de l'Estat en els pròxims cinc anys. Guitart preveu a més obrir una segona ronda de finançament abans de finals d'any per seguir accelerant aquest creixement. L'objectiu aleshores serà captar al voltant d'un milió d'euros.

Les empreses que es registren com a usuàries de la plataforma paguen una llicència que va dels 12 euros als 50 euros en funció de les seves dimensions i necessitats. La barrera dels deu treballadors, explica l'emprenedor, “la vam fixar perquè les empreses, quan superen aquesta frontera dels deu treballadors, acostumen a tenir algú intern que porta els temes de comptabilitat i aleshores deixen de ser clients potencials de la nostra plataforma”.

A mitjà termini Billage vol atacar els mercats exteriors, “però no tenim presa, encara tenim molt recorregut a fer dins el mercat espanyol, on hi ha 3 milions de microempreses”, destaca. A més la start-up vol esperar a arribar a tenir beneficis abans de plantejar-se l'aventura internacional “i això no arribarà abans d'un any”, explica. En tot cas Guitart creu que el fet de “no estar tan centrada en la comptabilitat” fa que aquesta eina “sigui molt més exportable perquè és més fàcil d'adaptar a altres mercats amb normatives diferents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.