ecolasetmana

Sortint més que mai

Les exportacions catalans creixen el doble que la mitjana de l'eurozona i s'obren més fàbriques a l'estranger.

L'obertura catalana a l'exterior no només es nota en les vendes, sinó també en les inversions directes. El grup Ficosa ha inaugurat la seva tercera fàbrica a la Xina i projecta obrir-n'hi una altra el 2017, i Soler&Palau inverteix en noves plantes a l'Índia i Tailàndia

L'euro dèbil beneficia tots els exportadors de la zona amb aquesta moneda, però els catalans en treuen més profit, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d'Economia i Competitivitat: en el primer trimestre, Catalunya va registrar el creixement d'exportacions més gran de la sèrie històrica, un 15,4% mensual al març i un 6,6% interanual els tres primers mesos, fins a 15.658 milions d'euros. El creixement exportador català dobla el de l'eurozona (3%) i és molt superior al 3,4% de la UE.

L'obertura catalana a l'exterior no només es nota en les vendes, sinó també en les inversions directes. El grup Ficosa, proveïdor de components per a l'automòbil, ha inaugurat la seva tercera fàbrica a la Xina i projecta obrir-n'hi una altra el 2017, i aquesta setmana també s'ha sabut que el grup fabricant d'equips de ventilació Soler&Palau invertirà 19 milions en dues fàbriques a l'Índia i Tailàndia, a més de reforçar-se amb una plataforma logística a Califòrnia i obrir filials comercials al Perú i Irlanda.

El FC Barcelona va aportar la temporada passada 759 milions d'euros al PIB de Barcelona, segons un estudi de la consultora Deloitte sobre l'impacte del club en l'economia de la ciutat, i va contribuir al manteniment de 15.265 llocs de treball directes. Aquesta dada representa l'1,2% del PIB de la ciutat.

El fabricant de motos gironí Gas Gas ha presentat concurs de creditors per la impossibilitat de renegociar un deute que s'enfila a més de trenta milions d'euros. L'empresa manté aturada la producció des de principis d'any i fa un mes va pactar un ERO temporal que afecta tota la plantilla, de 93 treballadors, i també els deu salaris endarrerits.

CaixaBank ha plantejat aquest dilluns als sindicats un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 750 persones. Aquesta mesura té a veure amb l'absorció de Banca Cívica, que és el que provoca excedent de personal a Andalusia, les Canàries, Navarra i Burgos.

El Grup Godó i Mediaset han fet públic l'acord pel qual la segona adquireix el 40% del capital social d'Emissions Digitals de Catalunya, propietat del primer, un cop han rebut el vistiplau de la comissió espanyola dels mercats i la competència (CNMC) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). L'aliança entre les dues companyies busca el desenvolupament comercial i de continguts del canal 8TV.

Airbus ha confirmat que reemplaçarà les sondes d'angle d'atac de prop de 4.000 dels seus avions de la família A320 i A330-A340, en virtut d'un canvi en la reglamentació europea de seguretat que tél'origen en un incident del 2014, quan un avió de Lufthansa va baixar sobtadament 1.200 metres quan cobria el trajecte de Bilbao a Munic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.