ecolasetmana

Rajoy fa el pinxoamb l'FMI

El PP aparenta ara desmarcar-se de la política d'ajustos i el Banc d'Espanya vol sous més baixos però apuja el salari del seu governador.

La compravenda d'habitatges va augmentar un 13% a Catalunya durant el mes d'abril

Una de les regles no escrites del pòquer recomana que, si s'ha optat per apostar amb un bluf a la mà (el popular farol o catxa), com a mínim que la jugada sembli creïble.

El president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha regalat aquesta setmana una marcada de paquet assegurant que el govern no preveu adoptar les mesures dràstiques que el Fons Monetari Internacional (FMI) li demana en el seu informe anual. Rajoy i el seu equip han tret la baralla de cartes volent simular que la seva política econòmica no ha estat un escanyament continu i que no han fet un homenatge a l'austeritat més fosca. “No. Nosaltres no som d'aquests”, semblen dir des de La Moncloa quan l'FMI posa sobre la taula la necessitat d'un augment de l'IVA, d'un altre abaratiment de l'acomiadament i la introducció del copagament sanitari.

“Nosaltres tenim el nostre propi full de ruta”, ha reblat el ministre Luis de Guindos.

El parpelleig d'ulls i la tremolor de mans no ajuden que et prenguin seriosament. El mateix Banc d'Espanya, que ha fet unes recomanacions gairebé idèntiques a les exposades per l'FMI, estira la manta i diu a l'executi espanyol que la reforma laboral duta a terme, i la consegüent escapçada salarial, ha estat molt bé. Cal continuar collant els cargols una mica més, indica el Banc d'Espanya. El mateix Banc d'Espanya que, mentrestant, paga 176.000 euros (un 5,8% més que l'any anterior) al governador, Luis María Linde.

La setmana també ha portat la frenada del tractat comercial entre la Unió Europea i els Estats Units. El Parlament Europeu s'ha vist forçat a ajornar el debat i la votació sobre el TTIP després de constatar que l'oposició de l'esquerra i la divisió dels socialdemòcrates l'haurien tombat. Un dels punts més polèmics per als eurodiputats i que ha provocat divisions dins dels grans grups és l'establiment d'un sistema de tribunals d'arbitratge per dirimir les diferències entre estats i empreses.

Tensió també al BBVA. Una proposta de tancament d'unes 400 oficines i la reducció en 2.000 persones de l'actual plantilla de Catalunya Banc ha posat en alerta els sindicats.

La compravenda d'habitatges va augmentar un 13% a Catalunya el mes d'abril respecte al mateix mes del 2014, segons dades provisionals de la Transmissió dels Drets de Propietats de l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Per la seva part, Ficosa ha augmentat la seva facturació fins als 949 milions d'euros.

Suara Cooperativa va assolir l'any 2014 una facturació de 72.526.000 euros, una xifra que suposa un creixement en els ingressos del 20,89% respecte a l'exercici anterior.

Mercadona contractarà més de 500 persones a Catalunya aquest estiu per cobrir les vacances dels empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.