Emprenedors

Trobar feina per hores des del mòbil

Jobinow llança una aplicació que ajuda a trobar treball temporal prop de casa

L'Estat espanyol té una taxa d'atur del 25% i alhora és un dels països de l'OCDE líders en economia submergida, al voltant del 30% del PIB. El 2014 les empreses de treball temporal (ETT) van facturar al conjunt de l'Estat 2.400 milions d'euros a pesar d'haver gestionat tan sols 2 milions de contractes.

El problema, explica l'emprenedor i soci fundador de Jobinow, Jacky Rabinovich, “és que les ETT només arriben a les empreses mitjanes i grans però no a la majoria de pimes”.

I aquest és el buit de mercat que aquesta start-up s'ha plantejat salvar a través d'una App desenvolupada de moment per a Apple però que aviat estarà disponible també per a Android.

En tan sols un mes al mercat Jobinow ha tancat un centenar de contractes a través de la seva aplicació, que és gratuïta, tant per a les empreses o particulars que busquen treballadors com per als que busquen feina. Rabinovich es mostra convençut en el recorregut de la firma “perquè entre d'altres coses hi ha un gran nombre de persones que no poden o no volen treballar 40 hores a la setmana però que els resultaria molt interessant poder treballar un o dos dies a la setmana”.

L'emprenedor, però, reconeix que ni la legislació ni la cultura local no han incentivat el desenvolupament d'una oferta massiva de treballs per hores, però “això anirà canviant”, diu, per l'elevat atur però també per la motivació de la gent. “Sortir de la rutina de fer la mateixa feina cada dia al mateix lloc també pot ser un element positiu”, destaca.

El cert és que ara com ara bona part dels perfils professionals que es registren i es busquen a través de l'aplicació corresponen a feines poc qualificades relacionades amb els serveis domèstics o el comerç, però Rabinovich afirma que aquest no és l'únic segment on Jobinow pot créixer. “També treballem molt amb start-up”, explica l'emprenedor. I, de fet, la firma ultima també el llançament d'un nou servei destinat precisament a aquestes empreses de recent creació per oferir-los la seva tecnologia “perquè puguin establir la seva pròpia aplicació interna per a la selecció de persones”, explica Rabinovich.

El valor afegit de Jobinow, explica el fundador, és que “en tan sols cinc minuts pots accedir als candidats, tancar la contractació i per un cost mínim oblidar-te de tota la part legal perquè tot et ve fet”.

Un servei que racionalitza, afegeix, la via dels portals de feina en línia, “que per a una oferta poden enviar-te més de 2.000 currículums, això és impossible de gestionar”.

Jobinow es va constituir el passat mes de gener tot i que l'aplicació està operativa des de fa poques setmanes -i, de fet, encara en fase de proves- i Rabinovich ja avança la intenció de portar el model de negoci a l'exterior. De moment la primera parada prevista serà la seva Colòmbia natal, on l'emprenedor espera obrir abans de finals d'any.

La companyia també ultima els preparatius per al seu llançament oficial a l'Estat aquests propers dies alhora que prepara una presentació davant d'inversors a l'escola de negocis Iese.

Jobinow ja ha captat 100.000 euros i preveu obrir una segona ronda d'inversió aquest mateix mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.