ecolasetmana

El lleó té la cua de palla

Els intents de condicionar el 27-S amb amenaces sobre les tragèdies que assolaran Catalunya perden credibilitat en qüestió d'hores.

El 25,7% del total de visitants estrangers a l'Estat escullen Catalunya. El territori català també concentra el 21,2 % del total de les inversions estrangeres a Espanya entre els mesos d'abril i juny

Al seu currículum ja hi figuraven unes oposicions a registrador de la propietat, el pas per diversos ministeris, la vicepresidència del govern de José Maria Aznar i un bitllet d'accés a La Moncloa amb majoria absoluta. Des d'aquesta setmana hi pot afegir una càtedra en màrqueting i publicitat. Amb menys d'un minut de ràdio Mariano Rajoy es va encarregar de fer una fantàstica campanya de promoció de l'independentisme. La seva resposta, “i la europea?”, ha servit per deixar en evidència la feblesa de les amenaces que presagien tota mena de desgràcies per a Catalunya si avança en el seu camí cap a un país sobirà. I, d'amenaces, no n'han faltat. Dilluns el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va alertar d'un possible corralito a Catalunya. Les polèmiques declaracions del governador van generar una pluja de crítiques i el mateix Linde va haver de sortir a rectificar i admetre que fins i tot en el cas d'una declaració unilateral d'independència, un corralito seria “altament improbable”. “Jo diria que quasi impossible”, va insistir. En el mateix sentit, i malgrat l'enrenou que ha generat un comunicat de la banca, el BBVA ja ha dit que no pensa marxar de Catalunya en cas d'independència.

També la Comissió Europea ha contestat per manifestar que no va autoritzar la resposta de Jean-Claude Juncker, en què va assegurar que un parlament autonòmic no podia fer una declaració unilateral d'independència.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha llançat un missatge de tranquil·litat respecte al procés, tant respecte a les pensions i al manteniment dels bancs a Catalunya com també a la negociació de la part del deute estatal que correspon a Catalunya en una negociació d'independència. “Tranquils, tot això s'ha de negociar i, per tant, no els deixarem penjats.”

Mentrestant, s'han fet públiques les dades que revelen que Catalunya lidera l'arribada de turistes internacionals. Fins al mes d'agost havien arribat 12 milions de viatgers internacionals, un 3,8% més que l'any passat. La dada suposa el 25,7% del total de visitants estrangers que van arribar a l'Estat espanyol durant els primers vuit mesos de l'any. Igualment, s'han donat a conèixer les dades que demostren que Catalunya concentra el 21,2% del total de les inversions estrangeres a Espanya entre els mesos d'abril i juny.

La companyia Volkswagen. ha rebut un fort revés ja que ha reconegut que 11 milions dels seus vehicles a tot el món estan equipats amb el sistema de trucatge d'emissió de gasos.

Per la seva part, M. Àngels Vallvé, Juan Mascareñas, CaixaBank Research i Fluidra, seran guardonats amb els Premis IEF a l'Excel·lència Financera 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.