Empreses

La tecnològica Spec s'integra amb la firma francesa Octime

Els dos grups de gestió horària i control d'accessos ja facturen 16 milions. Les dues empreses, de caràcter familiar, volen guanyar quota de mercat sobretot a Llatinoamèrica i als EUA

Després que la tecnològica Spec, amb seu a Barcelona, i la francesa Octime hagin acabat el procés d'integració, el grup resultant, especialitzat en la gestió horària i el control d'accés, ja factura 16 milions d'euros, té presència a 40 països i dóna servei a 6.000 clients actius arreu del món.

“L'objectiu ara és seleccionar la millor tecnologia de les dues empreses, consolidar i reforçar el grup i intensificar nous mercats com ara el llatinoamericà i estudiar el dels EUA”, explica Daniel Parés director general de l'empresa catalana que va néixer el 1978.

Per la seva part, l'altre soci, de la firma francesa amb seu a Salies de Bearn, Philippe Montagut, assegura que el nou grup s'especialitzarà en el disseny i la fabricació de tecnologies per a tres branques: “La gestió d'horaris, el control d'accessos i la planificació de serveis tant de l'administració pública com de l'empresa privada”.

Els dos socis expliquen que el 2016 serà l'any de l'expansió. “Un cop escollits els aparells de programari per a la posada en marxa de les tecnologies adreçades a les grans empreses i també a les pimes vindrà l'hora de buscar nous mercat”, explica Daniel Parés. Grup Spec Octime potenciarà la filial de Portugal, però sobretot la d'Argentina, que serà la base per arribar a diversos països del continent sud-americà. El mercat nord-americà també està en la ment dels dos socis, encara que a mitjà termini. Els responsables del nou grup afirmen que estan oberts a noves adquisicions empresarials si són una oportunitat per a l'empresa. “Volem potenciar el creixement del grup perquè així és més fàcil emprendre projectes de futur amb un fort arrelament internacional.”

Amplitud de sectors.

Grup Spec Octime adreça els productes i serveis, entre ells el de la planificació i gestió del temps del treball, a les administracions públiques i a una varietat de sectors de l'activitat privada com ara l'industrial, el farmacèutic, l'energètic, consum, salut o retail.

Una de les novetats de l'acord d'integració de les dues empreses de caràcter familiar és que Spec mantindrà el nom i potenciarà els productes d'Octime i viceversa. A més a més, la firma catalana, amb seu a l'Eixample barcelonès, serà la base de creixement internacional del nou grup. “El nou programari es desenvoluparà a Barcelona i des d'aquesta ciutat se servirà a tota l'estructura del grup”, explica Philippe Montagut.

Els dos socis destaquen en la conversa que una de les claus del negoci és l'equip d'una vintena de professionals que componen el departament de R+D. “De fet, destinem un pressupost del 25% a recerca i desenvolupament”, afegeixen fonts de l'empresa.

Amb una plantilla de 140 treballadors, el grup no descarta que hagi d'incrementar el nombre d'empleats dins dels pròxims mesos. De fet, les previsions de creixement són arribar als 20 milions de facturació al 2017.

Els clients poden escollir diversos serveis del grup tecnològic.A més del control d'accés i i la gestió d'horaris també s'ofereixen solucions complementàries com ara els garatges, menjadors d'empresa, visites, control de feines i d'activitats empresarials.

Fonts de l'empresa diuen que un dels seus punt forts és la diferenciació en el tractament que fan per als clients que representen grans comptes i els de les petites i mitjanes empreses. “En la gran empresa ens adaptem a les seves necessitats i en la pime la part positiva és que la instal·lació és molt ràpida”, explica Daniel Parés.

Les dues empreses, la catalana Spec i la francesa Octime, s'han integrat per poder competir millor a nivell internacional. El caràcter familiar en les seves estructures hi ha ajudat fins al punt que la integració s'ha fet en uns vuit mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La tecnològica Spec s'integra amb la firma francesa Octime

Publicat a