Empreses

Assistència Sanitària obre un servei nou d'oncologia

El grup sanitari cooperatiu ha desplegat plans per millorar l'assistència dels seus assegurats malalts de càncer i amb plurimalaltia. S'enfronten a canvis en el sector de la sanitat privada

Enguany han invertit quasi 4 milions d'euros en l'Hospital

Assistència Sanitària Col·legial, companyia asseguradora mèdica, forma part d'un sector convuls, immers en canvis que n'estan modificant la fisonomia. Un és la concentració, un mateix fons de capital risc s'ha convertit en el propietari de més del 60% dels llits d'hospitals privats de Barcelona. L'altre, la creixent comercialització de les pòlisses de salut de les grans asseguradores mitjançant les entitats financeres, que està escanyant les més petites. Per tant, per poder competir en aquest entorn, Assistència Sanitària ha desplegat un seguit d'accions per donar valor als seus actius i incorporar serveis nous que permetin millorar l'assistència dels assegurats.

Un d'aquests ha estat la creació d'un servei d'oncologia que es va posar en marxa l'1 de gener i amb què es pretén convertir en un centre de referència. El president d'Assistència Sanitària, Ignasi Orce, explica que han contractat professionals de primer nivell per a les quatre zones anatòmiques on el càncer és més freqüent i han muntat un servei d'assistència a l'hospital de Barcelona sota la direcció del doctor Eugeni Saigí. “Amb els diners que generem aspirem a millorar els serveis i atendre les necessitats dels usuaris en la millor assistència possible”, diu Orce.

És el mateix criteri que els va motivar a posar en marxa el programa Pla d'Atenció al Pacient de Pluripatològic d'Assistència Sanitària (Pappa), en què fan assistència a casa, controlada per metges i per infermeres, a més de 300 persones grans.

Ara fa 25 anys que van aixecar l'hospital de Barcelona i, des de fa uns exercicis, han estat invertint una mitjana d'1,5 milions d'euros anuals en noves tecnologies i actualització de serveis. Enguany, a més, ha destinat 2 milions més en una remodelació profunda de l'àrea maternoinfantil.

Com sobresurt, doncs, Assistència, en un sector com el de les assegurances de salut en una contínua guerra de preus? Orce assegura que s'han vist obligats a treure productes competitius de preus més baixos sense copagament i hi afegeix: “Podem sobreviure perquè tenim una ràtio de fidelitat molt alta amb una mitjana de permanència de 23 anys.” El 2015 van obtenir un volum de primes de 186,98 milions d'euros i van tancar l'any amb 190.000 assegurats.

UN MODEL QUE MIREN DES DE TOT EL MÓN

Un hospital propietat dels seus usuaris

La cogestió entre metges i pacients que existeix a Assistència Sanitària és un model únic. A Assistència Sanitària, una cooperativa de metges, un 70% dels assegurats són socis de Scias, la cooperativa propietària de l'hospital de Barcelona. Per Ignasi Orce, la clau de l'èxit del model –en què els usuaris són propietaris de la instal·lació i els metges ho són de l'asseguradora– ha estat la comunicació permanent. Cada dimecres a la tarda hi ha una reunió de representants dels metges i dels usuaris. “És la nostra realitat que no cotitza a la borsa”, diu Orce. Dels 5.000 metges socis d'Assistència, 1.000 són d'àmbit quirúrgic i fan la seva feina a l'hospital de Barcelona, que té una plantilla de 800 persones, i només hi ha metges contractats en els serveis centrals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Assistència Sanitària obre un servei nou d'oncologia

Publicat a