Empreses

La pòlissa dental que mossega fort

Detriavall, el grup d'assistència bucal, ha crescut un 15% els darrers exercicis i espera duplicar facturació en cinc anys

En els pròxims exercicis invertiran 4,5 milions d'euros en nous productes

El sector de les assegurances dentals pot presumir d'haver sortit il·lès de la crisi. “Som una activitat acíclica, no hem patit una caiguda de cartera perquè és un producte que permet estalviar”, explica Alessandro Galleto, director general del grup Detriavall, companyia amb capital 100% català, que administra i gestiona empreses especialitzades en la prestació de serveis d'assistència sanitària i benestar. ADE Group és la firma pionera de l'hòlding. Té el lideratge en la prestació de serveis odontològics amb més de 5.300 clíniques a l'Estat espanyol, Portugal, Itàlia i Polònia.

Des que es va crear fa 28 anys el grup ha tingut un creixement sostingut de dos dígits. Si mirem la comparativa dels dos darrers exercicis, l'increment ha estat d'un 15%. De fet, l'any 2014 van tenir un volum de negoci de 16 milions i el 2015 el van tancar amb quasi 19. Galletto creu que seguiran a aquest ritme en els pròxims cinc anys. “Esperem doblar la facturació en un lustre”, avança.

Aquest ambiciós objectiu està basat en un nou impuls a la internacionalització i la diversificació del negoci.

En els primers vint anys d'història del grup han crescut tot el que els ha permès el negoci de la pòlissa dental, fins que van arribar al seu sostre. Fa quasi una dècada van decidir fer una mossegada al mercat internacional que els servís per no aturar la maquinària. Van entrar a Itàlia, Polònia i Portugal, on disposen d'una xarxa de 2.000 clíniques. Ara com ara tenen el 80% de la quota de mercat de les pòlisses dentals portugueses.

La seva sortida a l'exterior no acaba aquí, com avança Galletto estan estudiant implantar-se en nous mercats on exportar el seu model, sobretot a Europa. I ampliar encara més la seva presència a Itàlia i Polònia.

Vistos els bons resultats del seu model de negoci en les pòlisses dentals, el grup va decidir obrir-se a altres àrees, concretament les de salut i benestar i veterinària. Així van crear tres noves companyies que depenen del grup Detriavall: Asyb, per a assistència sanitària, Diola per a assistència a gent gran i Aspad per a qüestions veterinàries. I totes amb una personalitat pròpia i rendibles només 4 anys després d'engegar-les. “Hem seguit la mateixa concepció que als inicis, apropar a la societat la salut i el benestar”, explica.

Tot i les noves incorporacions, des de la matriu treballen per vigilar per la bona “higiene” de totes les firmes que pengen del grup i afavorir l'estabilitat de manera molt mesurada”, explica Galleto.

Ara com ara, el grup està complint els seus objectius, ja que té uns comptes ben sanejats. Com afirma Galletto, Detriavall manté el seu deute a zero. I no només això, pel fet de ser una firma de capital 100% local, els beneficis els reinverteix en innovació i en idees per fer créixer el negoci. Els pròxims dos anys invertiran 4,5 milions d'euros en nous productes. Galletto assegura que, malgrat els bons resultats, mantenen la mateixa voluntat constant de replantejar-se com a companyia i fer-la avançar.

La història de Detriavall va començar fa 28 anys, quan les pòlisses dentals aquí eren un tema totalment desconegut. La salut dental era molt minsa, a penes hi havia dentistes i l'assistència bucal a la seguretat social era mínima.

Els socis creadors de Detriavall van agafar la idea dels EUA, van posar en marxa la companyia i van crear la primera pòlissa de salut dental de l'Estat. Tot i que van construir un parell de clíniques pròpies van optar, però, per agafar el vol mitjançant un quadre concertat que avui disposa de més de 5.000 clíniques. D'aquesta manera, van crear una pòlissa d'àmbit estatal i la van estendre mitjançant altres companyies asseguradores. Avui en dia ADE Group presta servei a més de 60 entitats asseguradores diferents i dóna cobertura a més de deu milions de persones a tot l'Estat. El Grupo Detriavall té una plantilla de més de 125 empleats i una xarxa de 24.000 centres i professionals adherits.

En un sector controlat per grans multinacionals i firmes de capital risc, sobresurt el Grupo Detriavall, amb capital català. De fet, encara pertany a un dels socis fundadors, Manuel Martínez, i a la seva família. L'altre dels socis creadors va sortir-ne abans.

Assegurança de salut per al gos

Hem passat de tenir les mascotes als balcons o jardins a tindre-les dins de casa i fins i tot dormir amb elles. Aquesta nova relació amb els animals de companyia ha fet augmentar considerablement la cura i seguiment de la salut de les mascotes.

El grup Detriavall, quan va posar en marxa la línia de negoci veterinària sota el nom Aspad sabia que aquest era un sector en creixement. Només calia veure com s'ha desenvolupat a la resta d'Europa, on hi ha una implantació 10 cops superiors a l'Estat espanyol.

Justa ara s'acaba d'instaurar per llei per a races perilloses la contractació d'una assegurança de responsabilitat civil, però les cobertures que existeixen són múltiples. Aspad ofereix assistència sanitària lligada amb la responsabilitat civil. Però hi ha moltes opcions que es poden incloure en la protecció a la mascota, com assegurar el seu robatori, la mort de l'animal o fins i tot la seva incineració. Aspad té la xarxa concertada d'assistència veterinària més gan de l'Estat i obrirà sis clíniques pròpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La pòlissa dental no entén de crisi

Publicat a