Empreses

Es crea la primera escola de ‘wedding planners'

Les dues promotores, que estan al sector d'organització de bodes des de fa una dècada, volen donar valor a una feina que s'ha posat de moda

Si el projecte funciona replicaran el centre a Madrid, Bilbao i Sevilla els pròxims anys

A Cristina Escudero i Consol Alberni, dues wedding planners catalanes (organitzadores de casaments en el terme estès en anglès), ara sòcies però abans competència, les va posar en contacte una empresa proveïdora en comú al més pur estil celestina.Després d'un parell de trobades i un any de preparatius han posat en marxa la Bridal Trends School, la primera escola de formació a tot l'Estat destinada a reciclar i preparar futures wedding planners.

L'escola ofereix un curs introductori sobre la professió, que serveix per conèixer les qüestions bàsiques d'aquesta feina. I a més a més, un postgrau d'especialització organitzat per circuits diferents d'una manera flexible perquè hi puguin accedir persones que ja estan en actiu. Les classes són presencials i s'imparteixen al Mercantic de Sant Cugat del Vallès.

A finals de febrer van començar les primeres classes amb 12 alumnes i les previsions per a la primera etapa del centre és omplir la quasi totalitat de les places ofertades. Per poder matricular-s'hi, les promotores han volgut posar condicions d'accés que ajudin a dignificar la professió. De fet, o bé s'ha de tenir un títol universitari o passar per un seguit d'entrevistes personals amb la direcció per garantir la voluntat de l'aspirant a convertir-se en organitzadora de bodes.

Cristina Escudero, promotora de la iniciativa, i empresària del sector des de fa 12 anys, explica que justament aquesta escola neix arran del creixent augment de wedding planners en els darrers tres anys sense cap mena de coneixement del sector. “Hem passat per un boom de wedding planners que ha atret molt intrusisme, un fenomen en què creiem que tothom hi perd perquè es tendeix cap a la desprofessionalització”, explica Escudero.

Així que, fa un any, quan aquesta emprenedora va conèixer Consol Alberni, van assentar les bases d'un projecte que ja tenien en ment per separat, per donar valor a la professió i anar més enllà. “Volem convertir-nos en un referent estatal generador de tendències i amb continguts en línia per donar valor al sector”, confessa Escudero.

L'escola, que disposa de set formadors col·laboradors (algunes de les quals són a la fotografia central), aspira a tancar el primer exercici amb una facturació de 100.000 euros i doblar per al següent exercici. “L'evolució pot ser que acabi sent més ràpida si tanquem un acord de col·laboració amb una gran empresa amb la qual estem negociant”, avança una de les sòcies de l'escola.

Igualment, si el projecte segueix els plans previstos i hi ha bona resposta del sector a Catalunya, les promotores de l'escola preveuen replicar aquesta iniciativa a d'altres ciutats de l'Estat com Madrid, Sevilla, Bilbao i Galícia.

La de wedding planner és una professió (principalment femenina) que es va crear als EUA fa més de vint anys i que es va iniciar a Catalunya a penes en fa uns 12, però que va eclosionar fa tres anys arran d'un canvi de model de casament. Cada cop les bodes són més personalitzades i requereixen una organització prèvia que els nuvis ni tenen temps ni saben com fer-ho i es veuen obligats a contractar algú altre. També ha canviat qui paga els casoris, que ja no són els pares sinó els nuvis, que de mitjana gasten entre 25.000 i 35.000 euros.

‘wedding destination'

La seducció de Barcelona

L'any 2013 una parella d'indis van escollir la ciutat de Barcelona per donar-se el “sí, vull”. Aquella cerimònia i els dies previs i posteriors la ciutat va rebre un impacte econòmic de més de 30 milions d'euros. Els nuvis no van escatimar en detalls i els encants de la ciutat hi van posar la resta. Després d'aquella experiència la capital catalana aspira a convertir-se en la ciutat amb més facilitats per a la celebració de casaments internacionals.

Entre els condicionants que es demana per a una ciutat que posi la vida fàcil als enamorats és que disposi d'una bona arquitectura, que en té, unes mínimes connexions aèries, que també té Barcelona, i serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.