Empreses

Artesans, lideratge en WordPress

Dos joves emprenedors se situen com a màxim exponent d'aquest CMS a l'Estat

Artesans és una empresa tecnològica nascuda a Barcelona el febrer del 2013, sota la direcció de Joan Artés i Arnau Sans (www.artesans.eu), dos joves que en tan sols tres anys han convertit la companyia en líder a l'Estat en desenvolupament de projectes web amb WordPress, el sistema de gestió de continguts –o CMS (Content Management System)–, de codi lliure i amb el qual ja funcionen el 26% dels webs de l'Estat

Artés té 25 anys i en fa més de deu que volta pel món de les noves tecnologies. “Sempre m'he sentit atret pel món d'internet i el llenguatge informàtic”, diu, i explica com, de petit, va ajudar a la informatització de la ferreteria del seu pare. Poc després, amb 14 anys, ja va assistir a la seva primera Lan Party, “una trobada on tothom va amb el portàtil per jugar, compartir i intercanviar informació sobre les TIC”, explica.

IMPLICACIÓ.

“Em vaig assabentar de l'existència de WordPress, de la filosofia dels seus creadors i seguidors, i em va engrescar molt”, assegura Artés. Sans, el seu soci a Artesans –de la unió dels cognoms dels dos socis neix el nom de l'empresa–, exercia de director general a Ocio Digital, una xarxa de portals i blogs amb continguts d'oci i tecnologia, propietat del grup ITnet. També enamorat de WordPress, Sans dissenyava a hores lliures webs i blogs per a tercers. Tots dos van decidir independitzar-se i crear la seva pròpia empresa, dedicada exclusivament a construir a través de WordPress.

Artés i Sans no van trigar a rebre ofertes, i a final del 2014 Artesans va entrar a formar part d'Omitsis, una consultora tecnològica creada a Barcelona el 2008, tot mantenint la independència empresarial.

FILOSOFIA.

“Artesans creix ràpidament, però mai ha rebut cap ajut o subvenció”, destaca Artés. Entre els seus clients més destacats hi figuren l'escola de negocis IESE, els laboratoris Almirall, GSMA (agrupa operadors i companyies de telefonia mòbil), Banc Sabadell, Ajuntament de Barcelona, Generalitat, Minoria Absoluta, Mobile World Capital, Captio, la UAB i Stradivarius.

Però per Artés, WordPress és molt més que un sistema de gestió de continguts, i confessa que és un fidel seguidor de la filosofia col·laborativa i lliure del seu creador, Matt Mullenweg. Entre moltes activitats desinteressades, dedica part del temps a divulgar WordPress a través de la plataforma Meetup (és un dels organitzadors de conferències mensuals i gratuïtes al Mobile World Centre de Barcelona, seu de Telefónica) i també és un dels impulsors de la trobada anual WordCamp, que aquest any Barcelona acollirà (barcelona.wordcamp.org).

La passió d'Artés i Sans per WordPress i la filosofia que l'envolta han estat els detonants de situar Artesans en el màxim nivell d'excel·lència.

Facturació

200.000€

Treballadors

4

Any de fundació

2013

“Five for the future” (cinc pel futur), demana el creador de WordPress als seus usuaris. I això és el que fa Artés: dedica cinc minuts diaris a millorar el producte, per a benefici de tots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Artesans, lideratge en WordPress

Publicat a